|   | 
  • BAŞKAN ÖZHASEKİ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ!


    BAŞKAN ÖZHASEKİ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ!
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Meydanı ve çevresindeki esnafla bir araya geldi.

     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Meydanı ve çevresindeki esnafla bir araya geldi.

    Özhaseki, "Kültür Yolu Projesi" kapsamında yapılacak cephe düzenleme çalışmaları konusunda esnafla istişarede bulundu.

    Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki istişare toplantısında çok sayıda esnaf katıldı.

    Burada konuşan Özhaseki, kentte geçmiş yıllarda yapılan çeşitli hizmetleri hatırlatarak, "Önce altyapıyla uğraştık. Kanallıyla, suyuyla, artıma tesisiyle, kabloların yer altına alınmasıyla, doğalgazla senelerce uğraştık. Bunlar öncelikli olarak yapılması gerekenlerdi. Sonra gecekondu önleme projelerini uyguladık. Bütün yolları elden geçirdik. Sonra iktidar gücünü de arkamıza alınca büyük projeler yapmaya başladık" dedi.

    Son dönemde de Kayseri'yi kalkındıracak projeler üzerine bir çalışma yaptıklarına dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

    "Bunları turizm, eğitim, ticaret, kültür, sanat gibi 10 başlık altında topladık. Erciyes'te saatte 35 bin kişinin kayak yapacağı bir ortam doğdu. Bu, Kayseri'de turizmin patlayacağı anlamına geliyor. Turizm amacıyla şehrimize gelen insanlar bir dünya kentine gelmiş gibi hissetsinler istiyoruz. O yüzden bizim hazırlık yapmamız lazım. Bu haliyle bu meydanımız gelen insanlara sunulmaz. Burada ne yapmaya çalışıyoruz. Bir kere tabelaları indiriyoruz. Klima kanallarını tek bir hatta alıyoruz. Sonra da Kayseri taşı ile binalara enfes bir görüntü veriyoruz. İlk etapta meydan ve çevresinde ardından da meydana açılan caddelerde bu projeyi uygulayacağız."

    Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman da, esnafa Cumhuriyet Meydanı ve çevresine uygulanacak cephe düzenleme çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

    Kültür Yolu güzergahları hakkında genel bilgiler veren Elcuman, uygulanacak proje ile meydan ve çevresinin görüntü kirliliğinden kurtulacağını, meydanın tarihi dokusuna uygun bir yapının oluşturulacağını kaydetti.

    -"Hayalimizdeki proje uygulamaya konuluyor"-

    Toplantıya katılan esnaf da, projenin şehre katkı sağlayacağını belirterek, bu şehirde yaşayan herkes gibi kendilerine düşün her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

    Projeye destek olduklarını ifade eden esnaf, yıllardır hayal olan bir projenin uygulamaya konulduğunu dile getirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.