|   | 
  • BAŞÖRTÜLÜ GÖREVLİNİN SINAVA ALINMADIĞI İDDİASI


    BAŞÖRTÜLÜ GÖREVLİNİN SINAVA ALINMADIĞI İDDİASI
    Şuurlu Öğretmenler Derneği Kayseri Şubesi, haftasonu açık öğretim sınavında başörtülü görevlinin sınava alınmamasına tepki gösterdi.

     Şuurlu Öğretmenler Derneği Kayseri Şubesi, haftasonu açık öğretim sınavında başörtülü görevlinin sınava alınmamasına tepki gösterdi.

    Şube Başkanı Halil İbrahim Kabak, dernek olarak amaçlarının ülkenin maddi ve manevi kalkınmasına katkıda bulunmak, doğruyu ve adaleti esas alarak, toplumun huzur içerisinde yaşamasına destekte bulunmak olduğunu bildirdi.

    Eğitim ve öğretimin ahlak ile maneviyat temelinde şuurlanması gerektiğini belirten Kabak, şunları kaydetti:

    "Pazar günü yapılan AÖF sınavında Kocasinan ilçemizde Ahmet Eren Anadolu Lisesi'nde görevli bayan öğretmen İlham Duran, bina görevlisi Prof. Dr. Halit Yetişir tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle salona alınmamıştır. Tüm görüşmelere rağmen ikna olmayan ve görevli öğretmen Duran hakkında tutanak tutan Prof Dr. Yetişir'in bu tutumu din ve vicdan özgürlüğü, eşitlik, adalet ve cinsiyet ayrımcılığı gibi pek çok noktadan açıkça bir anayasa ihlalidir."

    Uygulamanın çağdışı olduğunu savunan Kabak, şöyle devam etti:

    "Söz konusu bu zihniyet 'Ben izin vermeden iman mı ettiniz-' diyen Firavun zihniyetinin aynısı olması sebebiyle bir gericiliktir. Çağdışı bir kafa yapısıdır. Başı örtülü bayanla aynı dünya görüşlerini paylaşan erkek öğretmenlere yapılamayıp bir kadına karşı uygulanması sebebiyle cinsiyet ayrımcılığıdır. Ayrıca, gerekçe gösterilen kılık kıyafet yönetmeliğindeki toplum ahlakına aykırı düşecek diğer kıyafetlere son derece geniş tolerans gösterilip başı örtülü olana gelince bu şekilde bir tutum sergilemek çifte standarttır, iki yüzlülüktür. Kayserimizde böyle bir hadisenin meydana gelmesine sebep olan bu gerici zihniyeti, buna fırsat verenleri nefretle kınıyoruz. Olayın mağduru olan meslektaşımız İlham Duran kardeşimize de, hakkında tutulan tutanağın Allah katında berat vesilesi olmasını temenni ediyoruz."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.