|   | 
  • BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI


    BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
    Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.

    Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak yaralılara acil şifalar, hayatını kaydedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.
    Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda çeşitli nazım imar plan tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar görüşüldü.
    Mecliste görüşülüp karara bağlanan bir başka gündem maddesi de Kayseri Valiliği ile Şehit, Gazi, Dul ve Yetim Derneği'nde kayıtları bulunan gazilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından birer adet konut satın alınması veya konut arsası verilmesi talebi oldu. Buna göre; ülkesi için canını veren, uzvunu kaybeden şehit ve gazilerin sayıları ve durumlarının tespiti yapılarak kriterlerin belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçilmesine, Türkiye genelinde neler yapıldığı ve Kayseri'de neler yapılabileceğinin araştırılmasına karar verildi.
    Mecliste ayrıca 2012 yılında çeşitli ülkelerde düzenlenen Dünya ve Avrupa Kick Boks Şampiyonaları'nda dereceye giren Kayserili sporcular Eda Şahin, İdris Ünver, Zehra Haspolat ve Burak Kocatürk'e gösterdikleri başarılardan dolayı ödül verilmesi talebi de görüşülerek kabul edildi. Alınan kararla sporcuların 1'er Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesine karar verildi.
    Son olarak bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerin belirlenmesi talepleri de meclisin gündem maddeleri arasında görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.