|   | 
  • Bir 15 Temmuz kararı daha! 28 sanığa müebbet


    Bir 15 Temmuz kararı daha! 28 sanığa müebbet
    15 Temmuz hain darbe girişiminde Sabiha Gökçen Havalimanının işgal edilmesine ilişkin görülen davada mütalaasını açıklayan savcı, 28 sanığın “cebir ve şiddet kullanarak anayasayı ihlal etmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

    Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz’da hain darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanını işgal teşebbüsüne ilişkin 28 sanığın yargılanmasına devam edildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar cezaevinden getirilirken, sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

    Duruşmaya TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları da katıldı. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, 28 sanığın “cebir ve şiddet kullanarak anayasayı ihlal etmeye teşebbüs etme” suçundan 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

    İddianameden

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 189 sayfalık iddianamede, 28 şüpheli hakkında “anayasayı ihlal, cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.



    Etiketler 15 temmuz dava müebbet

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.