|   | 
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI


    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunana konuları görüşüp karara bağlamak üzere bir araya geldi.

     Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunana konuları görüşüp karara bağlamak üzere bir araya geldi.

    Belediye Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında toplanan mecliste, çeşitli nazım imar plan tadilat talepleriyle Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar görüşüldü.

    Kültür Yolu Projesi kapsamında, Cumhuriyet Meydanı çevresinde bulunan ve görüntü kirliği oluşturan bina cephelerinde tabela temizliği ve cephe yenileme işlerinin yapılması talebi de mecliste görüşülerek kabul edildi.

    Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kamerun'un Kuzey Bölgesi Maroua şehri arasında kardeş kent ilişkisi kurulması talebi de meclisin gündem maddeleri arasında görüşülerek onaylandı.

    Mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi de, Ulaşım AŞ'ye 10 yıllığına tahsis edilen raylı sistem toplu taşıma hizmet işletmeciliği için Büyükşehir Belediyesi'ne ödenen aylık brüt gelirin KDV hariç kalan kısmından yüzde 20'sinin 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 5'e düşürülmesi talebi oldu. Bu madde de meclis tarafından kabul edildi.

    Son olarak bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerin belirlenmesi talepleri mecliste görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.

    Meclis, bir sonraki toplantısını 15 Şubat Cuma günü saat 16.00'da yapacak.

    Toplantının sona ermesinin andından Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman tarafından meclis üyelerine Cumhuriyet Meydanı ve çevresine uygulanacak cephe düzenleme çalışmaları hakkında sunum verildi.

    Cumhuriyet Meydanı'nın Türkiye'nin en büyük meydanlarından birisi olduğunu belirten Elcuman, bu çalışma ile meydanı tabela kirliliğinden ve bakımsızlıktan kurtarmanın amaçlandığını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.