|   | 
  • Çözüm adresi TBMM niye gelmiyorsun?


    Çözüm adresi TBMM niye gelmiyorsun?
    CHP her salı günü bir ilde grup toplantısı yapmayı kararlaştırmıştı.

    Bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 120 milletvekili ilk toplantı için Erzurum’a gitti.
     
     
    Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:
     
     
    “Dertler artarak devam ediyor azalarak değil. Bu ülkenin kuruluşunda harcımız var. Bu ülkenin kuruluşunda şehitlerin kanı var, gazilerimiz, atalarımız, babalarımız var.
     
    Biz Meclis tatile girdi, oturalım Türkiye’nin sorunlarını seyredelim böyle bir düşüncemiz yok. Karar aldık. Bir şey yapmamız lazım. Bir yerden başlamamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına bir tek kent geldi. Erzurum’dan başlayalım. Bir dönem bölgenin Paris’i olarak adlandırılıyordu. Bu kadim şehrimiz Milli Kurtuluş Savaşı’nın odak ve başlangıç noktasıydı.
     
    TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum milletvekiliydi. Erzurum’un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Madem bu kadar önemli acaba neden CHP’ye sempati göstermedi? Neden tek bir milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Bu işin sorumlusu, kabahati Erzurumlularda değil CHP’lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Erzurumlularla helalleşmeye geldik.”
     
    TÜRKİYE’NİN DURUMU!
     
    “Türkiye’nin durumu pek parlak değil. Yeni bir mücadeleyi başlatmak zorundayız. Çünkü, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla bir kişiye teslim edilmedi. Bir kişiye bir devletin teslim edilmesi o devlet için bir felakettir. Hepimiz Çanakkale Savaşı’ndan söz ederiz. Çanakkale’nin her karışında binlerce şehidimizin, gazimizin acısı, gözyaşı, kanı var.
     
     
     
    “Parlamento daha dün toplandı. Olağanüstü toplantıya çağırdık sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Sağlıkta şiddeti nasıl engelleriz diye. Gelmediler, katılmadılar.
     
    Niye gelmiyorsunuz? Çözüm adresi TBMM. Niye gelmiyorsun o zaman? Gün olacak hepsi gelecekler, gün olacak o Meclis’in önündeki bayrak kayıtsız şartsız hakimiyetin millette olduğunu çok güçlü bir şekilde seslendirecek. Bunu Millet İttifakı olarak yapacağız.”
     
    “DAVULLA ZURNAYLA GÖNDERECEĞİZ”
     
    “Bütün komşularımızla kavgalıyız. Hepsiyle niye kavgalıyız? Suriye’de namaz kılacaklardı değil mi? Onlar Suriye’ye inmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Resmi rakam 3 milyon 600. Sayısını kimse bilmiyor.
     
    ‘Suriyelileri gönderecek misin?’ diye sordular. Hiç kimse endişe etmesin. Hiç kimseyi ırkçılık yapmadan, onuruyla oynamadan onları kendi ülkelerine Allah nasip ederse sizlerin taktiriyle davulla zurnayla göndereceğiz. Hiç endişeniz olmasın.”
     
     
    “Her gün yeni bir sorunla karşılaşıyoruz. PTT diye bir kurumumuz var. Bakın 14 bin taşeron çalışanı var. Taşeron işçileri örgütledim. İlk taşeron işçi örgütlenmesini Erzurum’da yaptım.
     
    Sonra diğer illerde yaptım, sonra hepsini İstanbul’da topladım. Sizin hakkınızı hukukunuzu ben savunacağım dedim. Kadro verilmez dediler sonra kadroları verdiler. Şimdi yaklaşık 100-150 bin civarında taşeron işçisi daha var kadro vermiyorlar. Erzurum’dan söz veriyorum, tamamına kadroyu vereceğiz.
     
    Buradan PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçiye sesleniyorum, hiç meraklanmayın bu kardeşiniz yani birilerinin deyimiyle, bu Bay Kemal sizin hakkınızı teslim edecek. Hiç endişe etmeyin. Modern köleliğe son vereceğiz.”
     
     
    “Allah nasip eder iktidara geldiğimizde çiftçilerin kredi faizleri ilk bir haftada sıfırlayacağız. Canlı hayvandan buğdaya yulafa mısıra kadar dışarıdan getiriyorlar. Komisyon da alıyorlar ceplerini dolduruyor. O ceplerin tamamını dikeceğim.
     
    Çiftçiye mazot vereceğiz, ÖTV, KDV olmayacak.”



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.