|   | 
  • Cumhur İttifakı'nın protokol metni YSK’ya sunuldu


    Cumhur İttifakı'nın protokol metni YSK’ya sunuldu
    Adalet ve Kalkınma Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyük Birlik Partisi (BBP) Yeniden Refah Partilerinden oluşan Cumhur İttifakı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) İttifak Protokolü'nü teslim etti.

    AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partileri 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine Cumhur İttifakı olarak girmek için ittifak protokolünü YSK’ya teslim etti. Partiler adına heyette MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, BBP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe ve AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yer aldı.
    “İttifakımız dünya barışını, adaleti, Türk İslam aleminin güvencesidir”
    Cumhur İttifakı’nın gücünü milletten aldığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere milletvekili seçimi kanunu 12 a maddesi uyarınca Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz 2016 ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Yeni kapıda ortaya çıkan milli mutabakat yapılan forumla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşmayla somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır demokrasinin insan haklarının hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir. Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak yeniden imar sürecini tamamlamak bütün gayemizdir. İttifakımız dünya barışını, adaleti, Türk İslam aleminin güvencesidir. Gücünü ve azmini kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Milletimizin sağduyusuna inanıyor ferasetine güveniyoruz. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacak. Yine yurtdışında da 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun ramazan ayınız da mübarek olsun” diye konuştu.
    Açıklamada konuşan Yeniden Refah Partisi Bayram Sakartepe, “14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin menfaatleri için yeniden refah partisi olarak cumhur ittifakına katıldık hayırlı uğurlu olsun. Muhterem genel başkanımız saat 18’de detaylarla ilgili geniş bir açıklama yapacaktır” ifadelerine yer verdi.
    “Genel başkanımız yeniden refahla temaslarda bulunmuş bu İttifakın genişlemesine de katkıda bulunmuştur”
    Yeniden Refah Partisi’nin ittifaka katılması için Mustafa Destici’nin yoğun çaba sarf ettiğini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, “Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakımızın ülkemize milletimize hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Destici beyefendi olmak üzere ittifakımız genişlemesi noktasında yeniden refahla temaslarda bulunmuş bu İttifakın genişlemesine de katkıda bulunmuştur. İnşallah Cumhur İttifakının genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk milleti 1’inci turda cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı olma görevini verecek bizler de mecliste en üst sayıda temsil edileceğiz. Büyük Birlik Partisi olarak başta sayın cumhurbaşkanımızın seçilmesi ve TBMM ‘de en üst derece temsil edilme noktasında gayretlerimiz olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
    “Bu birliktelik koltuk ve makam pazarlıkları ve paylaşmaları üzerine değil milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir”
    İttifakın herhangi bir pazarlık içerisinde olmadığını söyleyen AK Partili Ali İhsan Yavuz, “AK Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifakının yeni kurgusunu oluşturdular. Cumhur İttifakı adı altında yol almaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partiler kendi hükmü şahsiyetlerini ve özgür siyasi kimliğini muhafaza ederek katılmaktadırlar. Bu birliktelik koltuk ve makam pazarlıkları ve paylaşmaları üzerine değil milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Bu ittifak Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli bir duruşun resmidir. Cumhur İttifakı olarak milletimizle kenetlenmek suretiyle Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye’yi her açıdan lider ülke haline getirme ve yüzyılı Türkiye yüzyılı yapma azim ve kararlılığı içerisinde yol almaya devan edeceğiz” ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.