|   | 
  • Davutoğlu'ndan Babacan'a tepki


    Davutoğlu'ndan Babacan'a tepki
    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ve DEVA Partisi ile ortak deklarasyon teklifini kabul etmeyen DEVA Partisi'ne tepki gösterdi.

    Halktv yazarı İsmail Saymaz, 23 Temmuz günü yayımlanan köşesinde, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu turu sırasında Trabzon’dan Rize’ye geçerken gerçekleştirdikleri söyleşiyi aktarmıştı.
     
    Saymaz'ın "Altılı masa birden çok ittifak oluşturabilir mi?" sorusu üzerine Babacan şunları söylemişti:
     
    "Altılı masada hiç konuşmadık. Sayın Davutoğlu, 'Üç parti (Saadet, Gelecek ve Deva) deklarasyon yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir arkadaşımız bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız."
     
    Saymaz bugünkü köşesinde ise konuya ilişkin Davutoğlu ile yaptığı görüşmeyi taşıdı.
     
    Saymaz'ın aktardıklarına göre Davutoğlu, Babacan ve DEVA’yı eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:
     
    “DEVA’da ‘hayır’ diyen 21 arkadaşıma soruyorum: İki paragraflık metinde sizi ne rahatsız etti kimlik olarak? ’28 Şubat’ı yapmak isterlerse onlara karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi, rahatsız etti? ’28 Şubat’ı örtü gibi istismar ederek yolsuzluk yapanlara karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi? Bizlerle beraber olmak rahatsız ettiyse altılı masada da beraberiz. Atomize olan siyaseti toparlamamız lazım. ‘Ben’ dememek, ego yapmamak lazım.”
     
    Saymaz'ın "Babacan ve arkadaşları sizi neden istemedi?" sorusuna "Bilemiyorum" yanıtını veren Davutoğlu, "Yorumunuz var mı?" sorusuna ise "Siyasi akımların kendi içinde de konsolidasyona ihtiyaç var. Bir partiden iki-üç parti çıkıyor. Birbirine yakın akımları toparlarsak büyük uzlaşının önünü açarız diye düşündüm" şeklinde yanıt verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.