|   | 
  • EKMEK TÜKETİMİ AZALIYOR, ÜRETİCİ ARTIYOR


    EKMEK TÜKETİMİ AZALIYOR, ÜRETİCİ ARTIYOR
    Antalya Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''Ekmek ve Unlu Mamülleri Sektörünün Sorunları'' konulu konferansa, Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyelerinden Selim Açık ve Yetiş Çakır katıldı. Konferansta konuşan Selim Açık, ekmek tüketiminin gün geçtikçe azalmasına karşılık, ekmek imalatçılarının sayısının arttığını bildirdi.

     KTO Meclis üyesi Selim Açık, Kayseri Ticaret Odası?nı temsilen yaptığı konuşmada, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açık, ülkemizde ekmek üreticilerinin ve unlu mamülleri imalatçılarının birbirinden farklı olmadığını, sorunların iller farklı olsa da aynı olduğunu, haksız rekabetler yaşandığını, bu rekabetlerin çok acıtıcı ve üzücü olduğunu, Rekabet Kurulunun sınırlamalarından dolayı üreticilerin bir araya gelemediğini, sektörün her geçen gün sıkıntılı durumlar aldığını bu sıkıntıların giderilmesi için yetkililerin yardımına başvurulması gerektiğini dile getirdi.
    Pazarın daraldığını, ekmek tüketiminin her geçen gün azaldığını, buna karşılık imalatçıların arttığını vurgulayan Açık, ''Sınırlamalar getirilmediği takdirde sektör içinden çıkılmaz bir hal alacaktır'' dedi.
    Toplantıda ayrıca, sektörün sıkıntılarının giderilmesi için bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. KTO Meclis Üyeleri Selim Açık ve Yetiş Çakır, bu komisyona girdiler. Toplantıda ikinci bir konferans yapılması kararı da alındı. Konferansın, İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde Ramazan ayından sonra yapılmasına karar verildi. İstanbul?dan sonra da Türkiye genelindeki oda başkanları, Sanayi ve Ticaret odalarındaki meclis üyeleri, Sektördeki tedarikçilerinin de içerisinde bulunduğu geniş kapsamlı bir Konferans yapılması ve bu konferansa bürokratların da davet edilmesi görüşü de benimsendi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.