|   | 
  • Elektronik Belge Yönetim Sistemiyle 10 Ton Kağıt Tasarrufu Sağlanacak


    Elektronik Belge Yönetim Sistemiyle 10 Ton Kağıt Tasarrufu Sağlanacak
    Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Bilgi İşlem Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmayla Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne başlanılacağını bildirdi. Bu sayede önemli bir kırtasiye tasarrufu sağlanacağını söyledi.

     Melikgazi Belediyesi'nin yine bir ilke imza atacağını ve örnek belediye olarak öncülük edileceğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin (EBYS) kurulması ile işlemlerin on-line üzerinden yapılabileceğini böylece zamandan tasarruf sağlanacağını ifade etti. 

        Sistemin kurulması ile yılda yaklaşık olarak 10 ton kağıt başta olmak üzere cd, dosya ve kırtasiyeden tasarruf sağlanacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi'nce Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin kurulması ile arşiv, kağıt ve cd gibi ürünlerine gerek kalmayacak. Bu sistem ile Başkan, başkan yardımcıları, Müdürler internet üzerinden her yerde RESMİ EVRAKLARI imza ile onaylayabileceklerdir. Vatandaşların başvuru ve talipleri daha kısa sürede yerine getirilecek. Online olarak tüm belgelere ulaşmada belgeler akıllı arşiv programı ile hem arşivlenecek hem de birimler arasında yazışma olmadan onaylanacak. Yapılan işlemler vatandaşlarca internet üzerinden takip edilebilinecektir. İş ve işlemlerde saniyeler de çözüm bulabilecektir. Bu çalışma başta kırtasiye olmak üzere bir çok yönden tasarruf sağlanacaktır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.