|   | 
  • ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: - ''YENİLEN PEHLİVAN GÜ


    ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: - ''YENİLEN PEHLİVAN GÜ
    (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün TBMM'de görüşülen gensoru ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Yenilen pehlivan güreşe doymuyor. Herhangi bir muhalefet partisinin gensoru hakkının istismar edilmeden kullanılmasından yanayız'' dedi.

     Bakan Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Mart ayı İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Yıldız, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ''TBMM'de Bakanlığınızla ilgili bir gensorunun görüşülmesini değerlendirir misiniz?'' şeklindeki sorusuna, ''Tabii yenilen pehlivan güreşe doymuyor. Bu kanuni hakkın, bir muhalefet partisinin gensoru hakkının istismar edilmeden kullanılmasından yanayız. Şimdi görüşmeye başlıyorsunuz, daha 10. dakikada gensorunun gerekçesi ortadan kalkıyor. 'Bu bir uluslararası anlaşmadır' diye gensoru verilmişti. Halbuki bu bir uluslararası anlaşma değil, özel hukuk kurallarına tabi. İster kamu isterse özel sektör olsun. Kuzey Irak'ta, Irak'ın tamamında anlaşmalar yapabilir. Buna mani bir hal yok Ama biz ne Bakanlar Kurulu'na ne Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aktarılmış herhangi bir uluslararası anlaşma yapmadık ve imzalamadık. 'Siz bunu yaptınız' diye gensoru verilirse, biz bunu yapmadığımız için bu gerekçe ortadan kalkarsa gerisi tartışmaya dönüyor. Bu yüzden bence gensoru müessesesini daha ciddi çalıştıracak bir mekanizmanın mutlaka kendileri tarafından kurulması lazım çünkü biz bu konuda ne zaman gensoru verilse bunu alnımız ak ve açık olarak cevaplamaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin son 10 yılı, AK Parti hükümetleriyle beraber nereye imza atacağını, nereye imza atmayacağını bildiği için Türkiye bugünlere geldi. Doğruyu yaptığı kadar güçlenen, güçlendikçe daha çok doğruyu yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan bir hükümet var artık. O açıdan biz, her yaptığımız işi savunabilecek durumdayız ve ülkemizin, halkımızın refahı için hangi işlemi nerede, nasıl yapmamız gerekiyorsa da onu yapmaktan bir adım geri atmayız'' cevabını verdi.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte AK Parti Kayseri İl Başkanlığının düzenlediği İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde kalkınıp geliştiğini ifade ederek, ''Bugün burada ayrıca TOKİ'nin yaptığı evlerin kura çekimini gerçekleştireceğiz. Türkiye her alanda kalkınıyor. Hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'de doğru ve iyi işler yapılıyor. Şundan emin olun ki, Kayseri'nin ve Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, hiç kimse itiraz edemez. İktidarımız zamanında Türkiye'de herkes ev bark ve iş sahibi olacak. Yeni gününüz yeni umutlar getirsin'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.