|   | 
  • ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ?IN DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI ME


    ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ?IN DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI ME
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

     Yıldız, mesajında, gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüm odaklı politikalar oluşturulduğunu ifade ederek şu görüşlere yer verdi:
    " Türkiye de bu anlayışla, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durulmaktadır.
    Hiç şüphe yoktur ki daha yapılacak çok şey vardır. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları millet olarak görmekteyiz.
    Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri, sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla hareket eden hükümetimizin öncelikleri arasındadır. Bizler, göreve gelirken, kimsesizlerin kimsesi olma iddiası ve umuduyla yola çıktık. Bu şuurla, engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik; bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirdik. Yıllardır ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlarımıza kucak açtık; istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkânları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunuyoruz.
    Bu vesile ile tüm engellilerin haftasını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.