|   | 
  • ENGELLİ GENÇLER ASKER OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR


    ENGELLİ GENÇLER ASKER OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR
    Kayseri?de 15 engelli genç, temsili olarak yemin ederek asker oldu. Asker olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten fiziksel engellilerden bazılarının ellerine kına yaktığı görüldü.

     Türkiye genelindeki askeri birliklerde bugün çok sayıda engelli, temsili olarak 1 günlük askerlik yaptı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı?nda da 15 fiziksel ve zihinsel engelli, askeri kıyafet giyerek, asker yemini etti. Birliğe aileleriyle birlikte gelen engellilerden bazılarının ellerine kına yakması dikkat çekti. Komutan ve erler eşliğinde tören alanına geçen engellilere önce ?rahat?, ?hazırol? ve ?selam dur? komutları anlatıldı. Türk bayrağı ve silaha el basan engelliler, komutan tarafından okunan askerlik andını tekrarladı. Engelliler adına konuşan fiziksel engelli Ahmet Anlı, ordunun bir mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Artık kendilerinin de askerlik anısı olduğunu ifade eden Anlı, "Çok mutluyum ve gururluyum. 2 yıldır bu anı bekliyordum. Allah bizleri teröristlerden korusun." dedi. 

    Kayseri Jandarma Komutanı Yardımcısı Yarbay Taşkın Keleş de yaptığı açılış konuşmasında engellilerin topluma kazandırılmasının ancak onlara fırsat eşitliği verilmesiyle mümkün olduğunu söyledi. 

    Daha sonra engelliler, aileleri ve komutanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelliler silahlarla da fotoğraf çektirirken sevinçli oldukları gözlendi. Fiziksel ve zihinsel engellilere ?yurt sevgisi? konusunda komutanlar tarafından eğitim verildi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.