|   | 
  • Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Bayram Önlemleri


    Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Bayram Önlemleri
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kurban bayramı nedeniyle vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken; sağlıklı hayvan almalarını sağlamak için bir takım tedbirler aldı.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bayram öncesi kurbanlık hayvan satış yerleri kurulduktan sonra İl Müdürlüğü tarafından ?Hayvan Satış Yerlerinde? stant açılacak olup, açılacak stantta büyükbaş hayvanların yaşına bakılacak ayrıca dişi hayvanlarda ultrasonla gebelik muayenesinin, Veteriner Hekim tarafından yapılacağını bildirdi.
    Kurbanlık satış yerleri denetlenerek belge (veteriner sağlık raporu/nakil beyannamesi/pasaport) ve sağlık kontrollerinin yapılacağını belirten Kayacan, ''Küpesi olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaları ve satılmasına izin verilmeyecektir. Yine İl Müdürlüğümüz bünyesinde Alo Küpe hattı kurulmuş olup vatandaşlarımız 338 21 44 nolu telefondan '3'ü tuşlayarak hayvanlarının küpe numarasını vermek suretiyle yaşını öğrenebileceklerdir'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.