?Ülkemize, insanlarımıza bu tuzağı kuranları Allah, Kahhar ismiyle kahretsin? ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
?Bizi bize, komşuyu komşuya düşman etmeye çalışanlara, teröre, hep birlikte karşı durmalıyız. Çağrımız 78 milyon vatandaşımızadır. Gün Türkün Kürte, Kürtün Türke, Alevinin Sünniye, Sünninin Aleviye el uzatma günüdür. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Unutma, sen yoksan bir eksiğiz. Hadi sarıl Kürt akrabana, Türk arkadaşına, Hadi sarıl Alevi komşuna, Sünni dostuna, Hadi sarıl gayrimüslim hemşerine. Fitneye, fesada, tahrikçilere, provokatörlere fırsat verme. Bir çağrımız da yazılı, görsel ve sanal ortamda yorum yapanlara, yazı yazanlara. Özellikle sosyal medya kullanıcılarına. Öfke kusan, tahrik eden, asılsız itham ve iftiralarla milleti kışkırtan yazı ve yorumlarınıza lütfen biraz dikkat edin. Sokaktaki tansiyonu bir de siz yükseltmeyin, toplumun sosyal fay hatları ile oynamayın. Vatandaşlarımız da sosyal medyadaki asılsız iddia ve kışkırtmalara lütfen itibar etmesin. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermek zorundayız. Tepkimizi göstereceğiz, protesto edeceğiz, ama şiddete bulaşmadan, kimseye zarar vermeden, kimseyi tahkir etmeden. Terörü protestoya sonuna kadar evet, ama şiddete hayır. Siyasetçilerimiz de mutlaka suhuletle ve sükunetle hareket etmeli, gerginlikten sakınmalı, kucaklayıcı bir üslup benimsemeli. Zira siyaset sahnesinde sergilenen gerginlik ve saflaşmalar, terör için en verimli zemini oluşturur. Kışkırtıcı söylemler bırakılmalı, kamuoyunu germekten sakınılmalıdır.?
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.