|   | 
  • İnatçı erik soğukta çiçek açtı


    İnatçı erik soğukta çiçek açtı
    Zemheri soğuklarının etkisini göstermesiyle hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düştüğü Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, bir erik ağacının soğuklara rağmen çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.

    Sarıgöl’ün Baharlar Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 7 yıl önce dikilen erik ağacı, geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesine rağmen birkaç çiçek açarak yapraklanmaya başladı. Mevsim şartlarına aykırı olarak çiçek açan erik ağacı, mahalle sakinlerinin de dikkatini çekti.
    Erik ağacının sahibi Mücahit Saraç, yaşanan duruma şaşırdığını belirterek, "Erik ağacımı yedi yıl önce diktim. Bugün tesadüfen ağacımın üzerinde dört-beş adet yeni çiçeğin açtığını, hatta yapraklanmaya başladığını gördüm. Geceleri hava sıcaklığı eksilerin altına düşüyor. Normalde bu havalarda çiçek açması beklenmez. Büyük ihtimalle kuruyacaktır ama kısa da olsa bana yalancı baharı yaşattı. Hayret etmemek elde değil" dedi.
    Uzmanlar ise mevsim normallerinin dışında yaşanan ani sıcaklık değişimlerinin, meyve ağaçlarında erken çiçeklenmeye neden olabildiğini, bunun da ilerleyen süreçte ürün kaybına yol açabileceğini ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.