|   | 
  • İŞKUR, KAYSERİ'NİN EN KAPSAMLI TALEP ARAŞTIRMASINI BAŞLATIYOR


    İŞKUR, KAYSERİ'NİN EN KAPSAMLI TALEP ARAŞTIRMASINI BAŞLATIYOR
    Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) görevli 4 bin iş ve meslek danışmanı, sahaya inerek işgücü piyasası ile ilgili kapsamlı araştırma yapacak.

     İŞKUR Kayseri İl Müdür Vekili Ebubekir Güngör, yaptığı açıklamada, 81 ilde 65 bin işyerini ziyaret edecek olan personelin, işverenlerin ihtiyaç duyduğu meslekleri tespit edeceğini bildirdi. Güngör, ''İlimiz Kayseri?nin de aralarında bulunduğu 74 ilde 10 ve üzeri istihdamlı tüm işyerleri, 7 ilde ise örneklem yöntemi ile belirlenen işyerleri olmak üzere ülke genelinde toplam 65 bin işveren ziyaret edilecek. İşgücü Piyasası Analizi Çalışmasının (İPTA 2013) işverenlerle yüz yüze görüşme şeklinde gerçekleştirilecek olan saha çalışması alt bölümü için ilimiz Kayseri genelinde ziyaret edilecek toplam işyeri sayısı 2 bin 897 firma olup İl Müdürlüğümüzde bu çalışma için toplam 50 personel görevlendirilmiştir. Çalışmayı yapacak personele Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda eğitim verildi'' dedi.
    28 Haziran 2013 Cuma gününe kadar devam edecek olan çalışmada Kayseri'deki istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak; işgücü yapısı, sektörler bazında eleman ihtiyacı ve işe alınacak elemanlarda aranan eğitim veya nitelik ihtiyaçları gibi konuların belirlenmesine yönelik bilgi derlemesi yapılacağını kaydeden Güngör, yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından raporlaştırılmak suretiyle tüm kamuoyu ile paylaşılacağını da bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.