|   | 
  • Kadınlar, Kadın Cinayetlerine Tepki Gösterdi


    Kadınlar, Kadın Cinayetlerine Tepki Gösterdi
    Kayseri Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, son günlerde meydana gelen kadın cinayetlerine tepki göstererek, Meclisin bu konuda toplanarak acil eylem planı oluşturmasını talep etti.

    Kayseri Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, son günlerde meydana gelen kadın cinayetlerine tepki göstererek, Meclisin bu konuda toplanarak acil eylem planı oluşturmasını talep etti. 

    Cumhuriyet Meydanı?nda toplanan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Fatma Karaaslan, ?Her hafta kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşanmak istediği kocası, ayrılmak istediği sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların haberlerini duyuyoruz. Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken, erkekler tarafından öldürülüyor. Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durduramayan, gereken önlemleri alamayan devletin eril yapısını gözler önüne seriyor. Hukuk sistemiyle cinayetler meşrulaştırılıyor, teşvik ediliyor? dedi.

    Karaaslan, ?Devlet ve hükümet kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan yasama ve yürütme ile haksız tahrik indirimleri ile erkeklere teşvikler sunan yargısı ile kadın cinayetlerinden sorumludur.
    Meclisin kadın cinayetleri gündemi ile olağanüstü toplanmasını ve bu toplantıda kadın örgütlerinin belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartları doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturmasını talep ediyoruz? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.