|   | 
  • Kalpazanlar Çok Rahat Davranıyor. Vatandaşlar Uyanık Olsun


    Kalpazanlar Çok Rahat Davranıyor. Vatandaşlar Uyanık Olsun
    Kayseri?de kandırıldığı sahte paraları dükkânının raflarına asan bakkal işletmecisi Mehmet Ali Altunbağ, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    Kayseri?de kandırıldığı sahte paraları dükkânının raflarına asan bakkal işletmecisi Mehmet Ali Altunbağ, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Altunbağ, ?Kalpazanlar çok rahat davranıyor. Vatandaşlar uyanık olsun.? dedi. 

    Seyitgazi Mahallesi?nde bakkal işleten 65 yaşındaki Mehmet Ali Altunbağ, sahte parayla alışveriş yapanlara karşı gücü ölçüsünde savaş başlattı. Altunbağ, sahte para basan ve piyasaya sürenleri ilginç bir yöntemle afişe etti. Dalgınlığına gelerek kandırılmasına neden olan sahte paraları iş yerinin raflarına asan Altunbağ; 10, 20 ve 50 liralık sahte banknotların üzerine de ?sahte para veren şerefsizler listesi? notunu yazdı. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını isteyen Altunbağ, ?Sahte paraları iş yerine astım ki millet görsün ve para alırken çok dikkat etsin. Ben de o paraları başkasına vermeyi bilirim ama o terbiyesizliği yapmıyorum.? diye konuştu. 

    Dükkanına sahte parayla gelen çok fazla kişi olduğunu belirten Altunbağ, bunu meslek haline getirenlerin olduğuna işaret etti. Kalpazanlığın cezasının artırılması gerektiğini vurgulayan Altunbağ, ?Sahte parayı ceza ehliyeti olmadığından küçük çocuklara vererek piyasaya sürüyorlar. Çok rahat davranıyorlar. Vatandaş uyanık olsun ve bu suçun cezası arttırılsın.? şeklinde konuştu.

    RAFLARDA ÜRÜNDEN ÇOK ÖZLÜ SÖZLER VAR

    Mehmet Ali Altunbağ?ın bir diğer özelliği de birçoğu kendisine ait özlü sözleri, kağıt ve kartonlara yazarak dükkanının muhtelif yerlerine asması. Rafları süsleyen 100?ün üzerindeki mesaj içerikli yazılar için ?Anlamlı ve tecrübe ürünü yazılar? ifadesini kullanan Altunbağ, gören ve okuyanların yüzde 90?ının kendisini takdir ettiğini söyledi. 

    Beslenme, tasarruf ve dini konuları içeren yazılardan bazıları şunlar: ?Sağlığınız için gece süt, gündüz su için?, ?Her hastalığın baş sebebi strestir?, ?Kışın limonata, yazın üzüm suyu için?, ?Sofradan ?daha da olsa da yesem? diyerek kalkılmalı?, ?Haset, Esad çoğaldıkça huzur biter?, ?İştahla zehir ye yarar, iştahsız bal yersen zarar?, ?Servet bırakma eser bırak? ve ?Yemeği üfleyerek yersen kanser olursun?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.