|   | 
  • KAMPANYA DÜZENLEYEREK ESMER EKMEK SATIŞLARINI ARTIRDI


    KAMPANYA DÜZENLEYEREK ESMER EKMEK SATIŞLARINI ARTIRDI
    Kayseri'de bir ekmek fabrikası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tam buğday ekmeği tüketilmesi talebine destek vermek için 'Siyah ekmek al, daha sağlıklı ol' isimli kampanya düzenleyerek esmer ekmek çeşitlerini haftada 2 gün indirimli olarak satışa başladı. Esmer ekmek satışlarını artıran firma, kampanyayı devam ettirme kararı aldı

    Vatandaşın ekmek tercihini "siyah ekmek" olarak bilinen tam buğday, kepekli, çavdarlı ekmek gibi ürünlerden yana kullanmasını sağlamak için harekete geçen Kayserili Undane Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Açık, üreticiler tarafından bu amaçla başlatılan kampanyaların siyah ekmeğe olan ilgiyi büyük ölçüde artırdığını ve satışlarda patlama yaşandığını söyledi.

    Selim Açık, "Biz üreticiler, halkın talepleri doğrultusunda üretim yaparız. Başbakanımızın ekmek israfının önlenmesi için yaptığı açıklamalardan sonra, tam buğday kepekli ve çavdarlı ekmek satışlarında tam anlamıyla satış patlaması oldu. Vatandaşların tercihleri siyah ekmekten yana kullanması, yüzde 5 düzeyinde olan siyah ekmek üretimini, yüzde 15'e kadar çıkardı. Bu artış, kampanyaların ne kadar etkili olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor." diye konuştu.

    Selim Açık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilinçsiz tüketici mantığından kurtulup bilinçli tüketici konumuna geçmeliyiz. Ekmek israfı nedeniyle Kayseri, günde 30 bin lira ekonomik kayba uğruyor. Bu yılda 10 milyon liralık bir kayıp demek. Ülke geneli düşünüldüğünde milyar dolarları aşan kayıplar söz konusu. Bu kaybı önleyerek yılda binlerce insanımıza istihdam imkanı yaratılabilir, yeni okular inşa edip, yeni yollar, yeni tesisler kurabiliriz. Amacımız, halkı ekmek israfı konusunda bilinçlendirmek, bu tip sosyal etkinliklere karşı ilgiyi artırmak. Kampanyaların amacı, geri dönüşüm yoluyla ekonomimize kazandırılan milli servetin çarçur edilmeden yeniden kullanılmasını sağlamak."

    Selim Açık, "Sadece ekmek israfının önlenmesi yeterli değildir. İsrafa karşı, her alanda mücadele etmeliyiz. Bu amaçla yapacağımız mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım olarak geri dönecektir. Bu mücadeleye, toplumun bütün kesimlerinin katılması şart" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.