|   | 
  • Kasım itibariyle 49 şirket halka arz oldu


    Kasım itibariyle 49 şirket halka arz oldu
    Yılın ilk 11 ayında halka arza katılan yatırımcı sayısı 99 milyon 188 bin 753 olurken, toplamda 66,3 milyar TL'lik bir fon sağlandı.

    Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) 30 Kasım 2023 tarihli halka arz verilerine göre, bu dönemde 49 şirket halka arz edilerek borsada işlem görmeye başladı. Yatırımcılar tarafından halka arzlara katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlendi.
     
    Ocak-Ekim döneminde ise 45 şirket halka arz edilmiş ve toplamda 89 milyon 986 bin 961 yatırımcı, halka arzlara katılmıştı. Bu dönemde 62,13 milyar lira tutarında fon toplandı. Bir önceki yılın tamamında ise toplamda 40 şirket halka açılmıştı.
     
    Halka arz işlemlerine katılımın bu kadar yoğun olması, şirketlerin ve yatırımcıların bu finansman yöntemine büyük ilgi gösterdiğini göstermektedir. Halka arzlar, şirketler için büyüme ve sermaye artırımı, yatırımcılar için ise çeşitli yatırım fırsatları sunan önemli bir finansal araç olarak öne çıkmaktadır.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.