|   | 
  • KAYSERİ?DE TARİHİ ESER OPERASYONU


    KAYSERİ?DE TARİHİ ESER OPERASYONU
    (İHA) - Kayseri?de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Roma dönemi sonuna ait 7 adet insan figürü işlenmiş mermer ele geçirildi.

     inilen bilgiye göre, Eğribucak Mahallesi?nde bir bağ evinde saklanan tarihi eserlerin satılmaya çalışıldığı ihbarı alındı. Harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eserlerin Ü.A.F. tarafından satılmaya çalışıldığını belirledi.
    Yapılan operasyonda bağ evinde Roma dönemi sonları, Bizans dönemi başlangıcına (MS 300 veya 350) ait olduğu tahmin edilen 7 adet insan figürü işlenmiş mermer ele geçirildi.
    2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve değişik suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıkan Ü.A.F. hakkında soruşturma başlatıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.