|   | 
  • Kayseri?nin Hünerli Elleri Yarışacak


    Kayseri?nin Hünerli Elleri Yarışacak
    İl Kültür Turizm Müdürlüğünün desteği ile düzenlenecek Kayseri?de ?Hünerli Eller Yarışıyor? yarışması 5 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

    Düzenlenecek yemek yarışması hakkında bilgi veren Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ? Kayseri lezzetlerinin daha geniş ölçekli tanınması ve yeni ürünlere dönüşebilmesi için çok önemli bir fırsattır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Kültür politikası gereği yöresel lezzetlerin ortaya çıkarılması, tanınması, gelecek nesillere aktarılması hedeflerimiz arasındadır? dedi.
    Taymuş ?Şehrimizin kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek adına bu tarz etkinlikler düzenlemek büyük önem taşımaktadır. Düzenlenecek olan bu etkinlikle Kayseri mutfağının bir kez daha gözler önüne sereceğiz. Bu ve buna benzer yarışmalar neticesinde dereceye giren yemeklerimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli otel ve lokantaların yöresel mutfaklara dâhil edilmesi Müdürlüğümüzce önerilerek yerli ve yabancı turistlerin bu lezzetlere buluşmaları sağlanacaktır? dedi
    5 Ekim Cumartesi günü yapılacak yarışmaya şimdiden bin 500 yarışmacının başvurduğunu belirten Taymuş, ?Bunların 500?ü kesin olarak katılacaktır? dedi.
    Geçtiğimiz yıllara göre kapsamlı ve katılımı genişletecek olan Kayseri?nin Hünerli Elleri Yarışıyor etkinliğinde, Kayseri İli yöneticileri, tanınmış aşçılar ve lokanta sahiplerinin yer alacağı jürinin başkanlığını Sarhap Soysal üstlenecek. Yarışma ?ana yemek?, ?çikolatalı tatlılar?, ?hamur işleri? olarak 3 kategoride yapılacak. Yarışmada her kategoriden birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.