|   | 
  • KAYSERİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN: ''KAYSERİ, KAPADOKYA'NIN KAPISIDIR''


    KAYSERİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN: ''KAYSERİ, KAPADOKYA'NIN KAPISIDIR''
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'nin, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kış turizmine elverişli yapısıyla ülkenin ve bölgenin önemli kültür ve turizm şehri olma yolunda ilerlediğini belirterek, ''Kayseri, Kapadokya'nın kapısıdır'' dedi.

     İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Müdür Yardımcısı Hacı Mehmet Öztürk, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürü Kemal Kurt, Rölöve ve Anıtlar Müdürü Erhan Yurdakul, Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Aytaç Şeker, Kütüphane Müdürü Aslıhan Uygun, Müze Müdürü Mehmet Yıldız, Şube Müdürleri İshak Mithat Köse, Mustafa Kaya, Erkan Erdoğan, Ömer Ozan ve Ömer Ersoy ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.
    İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ziyarette, doğal ve tarihi ana yolların üzerinde bulunan Kayseri?deki kültür ve turizme yönelik çalışmalar hakkında Vali Orhan Düzgün'e brifing sundu.
    Brifing sonrası konuşan Vali Orhan Düzgün, ''Zengin bir kültürel mirasa sahip Kayseri, turizm alanında da önemli potansiyele sahiptir ve bu potansiyelin doğru proje ve planlarla hem standartlarının yükseltilmesi hem geleceğe aktarılması hem de alternatif bir ekonomik gelişme aracı olarak kullanılması önemlidir'' dedi.
    Kayseri'nin, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kış turizmine elverişli yapısı ile ülkenin ve bölgenin önemli kültür ve turizm şehri olma yolunda ilerlediğini kaydeden Vali Düzgün, şunları bildirdi:
    ''Kayseri, Kapadokya?nın kapısıdır. Ulaşım ve coğrafi olarak Kapadokya?nın içindeyiz. Koruma altına alınan Kapuzbaşı Şelalesi, Sultan sazlığı, Tuz gölü, Hacer ormanları gibi doğal güzelliklerimiz turizm açısından da ayrı birer değerdir. Sahip olduğumuz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için konaklama, ulaşım ve diğer altyapı imkanlarını yükseltmeyi, turizmin gelişmesini ve yılın tüm aylarına yayılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerekmektedir. Erciyes Dağı Kayak Merkezi Projesi bu anlamda ilimizin turizm potansiyelini artırmaya yönelik en önemli projedir. Ulusal ve uluslararası birçok spor etkinliği ve turnuvalara ileride ev sahipliği yapacak olan Erciyes Dağı Kayak Merkezi Projesi, ilimize önemli gelir kazandıracak yatırımların başında yer almaktadır. Sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri İlimizi kültürel mirasını ön plana çıkartarak aynı zamanda bir kültür ve turizm kenti haline getirmek için gayret göstereceğiz.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.