|   | 
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 23 GECEKONDU YIKILDI


    KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 23 GECEKONDU YIKILDI
    Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kentsel Dönüşüm Projesini 15 yıldır başarı ile uyguladıklarını ve en son olarak Battalgazi Bulvarı üzerinde bulunan 23 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

     Battalgazi Bulvarı üzerinde bulunan 23 gecekondu arsanın takas yolu ile belediye mülkiyetine geçtiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 23 gecekondu sahibine hazır tamamlanmış ve her türlü konfor ve donanımı bulunan sosyal konutlardan daire verileceğini belirtti.
    23 gecekondu sahibinin evlerinin yıkımına bizzat katıldıklarını ve yıkım ekibine yardımcı olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
    ''Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde 2.520 sosyal konut inşa ettik. Bu sosyal konut daireleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında arsa sahipleri ile takasta kullanıyoruz. Gecekondu arsasına ister ise para, dükkan ve daire öneriyoruz. Hazır tamamlanmış daireler her zaman tercih ediliyor. Bu çalışma ilçemizde sağlıksız, alt yapısız, hiçbir donanımı olmayan, imarsız yapıların tamamen ortadan kaldırılmasına vesile olmuş ve şehrimiz modern kentleşme örneği sergilemiştir. Gültepe, Köşk, Konaklar, Battalgazi, Küçükali, Keykubat, mahalleleri bu çalışmalara güzel örneklerdir. Battalgazi Mahallesinde bulunan 13 gecekondu sahibi ile anlaşma sağlayarak kendi rızaları ile yıkımını yaptıkları evlerin yerine kendilerine daire verilecektir.''
    Başkan Memduh Büyükkılıç, arsa takası ile gecekondu sahiplerine hazır daire verme projesinin uygulamada başarılı yatırımlara örnek gösterildiğini de kaydetti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.