|   | 
  • Kış Meyveleri Cep Yakıyor


    Kış Meyveleri Cep Yakıyor
    Kayseri?de komisyonculuk yapan Mustafa Biçer, kış meyvelerinin depolarda azaldığından dolayı fiyatlarının arttığını söyledi.

     Yaklaşan yaz mevsimi ile birlikte kış meyveleri de komisyoncularda yerlerini aldı. Kayseri?de komisyonculuk yapan Mustafa Biçer, yaz meyvelerinin hasadının çoğaldıkça fiyatlarının ucuzlayacağını söyledi. Biçer, ?Sebze ve meyve fiyatlarında aşırı bir değişiklik yok. Yazlık meyveler, erik, çilek, badem çağlası gibi ürünler henüz yeni yetişmekte olduğu için fiyatları haliyle yüksek. Halimizde küçük paketler halinde satılmaktadır. Ürünler çoğalınca yaz mevsimindeki fiyatlarına dönecektir? ifadelerini kullandı.
    Kış meyvelerinin depolarda azaldıkça fiyatlarının arttığının altını çizen Biçer, ?Kışlık meyvelerde genellikle depo ürünleri dediğimiz ürünlerimiz var. Bunların içerisinde armut, elma, kivi var. Bunlar da haliyle sezonun sonuna doğru yaklaştığı için, depolarda da azalmakta olduğu için belli bir tüketimden dolayı bunların fiyatları da yükselmiş durumdadır. Fiyatları artmıştır. Ağırlık olarak yurt dışına gittiği için elma fiyatlarında biraz artış var. Bu sene narenciyede ihracat olmadığı için narenciye fiyatları kışın başlangıcındaki fiyatları ile aynen devam etmektedir? ifadelerini kullandı.
    Kayseri halinde meyvelerin fiyatları ise, çilek 2 TL ile 3 TL arasında, 100 gram erik 2 TL ile 5 TL arasında, karpuz 2 TL, kivi 3 TL, yerli armut 2 TL, elma 2 TL, portakal ise 75 kuruştan alıcı buluyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.