|   | 
  • KOCASİNAN, KARPUZATAN ESNAFI İLE TOPLANTI YAPTI


    KOCASİNAN, KARPUZATAN ESNAFI İLE TOPLANTI YAPTI
    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Karpuzatan bölgesinde faaliyet gösteren tesis işletmecileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

     Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Karpuzatan bölgesinde faaliyet gösteren tesis işletmecileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

    Yıldız, yaptığı açıklamada, esnafın hayatını kolaylaştırmak, başarı ve kazançlarına katkı sağlamak amacıyla her türlü gayreti sergilediklerini bildirdi.

    Bu kapsamda, Karpuzatan bölgesinde faaliyet gösteren tesis işletmecileriyle bir araya geldiklerini belirten Yıldız, "Bu toplantı ile işletmelerin faaliyetleri esnasında insan sağlığına zarar verilmemesi, çevre kirliliğine yol açılmaması, yangın, patlama, genel güvenlik, iş ve işçi güvenliği, işçi sağlığı, imar, kat mülkiyeti, trafik, karayolları ve tabiatın korunmasıyla ilgili düzenlemeleri içeren yönetmelik hakkında esnaflara bilgi vererek, alınan karar gündeme getirildi" dedi.

    Başkan Yardımcısı Esat Öztürk ise, sıhhi ve gayrisıhhi ruhsat verebilmek için 3 şart olduğunun ifade ederek, "Birincisi, yapının 1957'den önce yapılmış olması, ikincisi yapının yeminli bürolar tarafından işlem görmesi, üçüncüsü de yapının kullanım izin belgesi de adı verilen meskeninin olması gerekir" diye konuştu.

    Bu 3 şartı taşımayan iş yerlerine ruhsat veren kişilere 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası verildiğini belirten Öztürk, Kocasinan Belediyesi olarak sadece sakatat ve derici esnafının değil hiçbir esnafın moralini bozacak nitelikte bir girişim içinde bulunmadıklarını söyledi.

    Öztürk, bu amaçla bir araya geldiklerini, esnafı bilgilendirdiklerini, dertleştiklerini ve problemleri not ettiklerini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.