|   | 
  • KOCASİNAN, ORGANİK DOMATES FİDESİ DAĞITACAK


    KOCASİNAN, ORGANİK DOMATES FİDESİ DAĞITACAK
    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, organik üretim ve tüketimi desteklemek, yaygınlaştırmak amacıyla organik domates fidesi dağıtacaklarını söyledi.

     Başkan Bekir Yıldız, genetiği değişmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla vitamin ve mineral bakımından değerli yerli, organik domates fidesi dağıtacaklarını belirterek, "Gelecekte bilimsel nitelikli organik tarımı geliştirecek gençlerin yetişmesine de destek sağlamak için Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu?na sipariş verdik. Burada öğretim üyelerinin kontrolünde öğrencilerimiz Kayseri için organik domates fideleri üretti" dedi.
    3 Mayıs 2013 Cuma günü 11.00-12.00 saatleri arasında Kocasinan Belediyesi Hizmet Binası önünde domates fidesi dağıtacaklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "42 bin domates fidesi dağıtacağız. Saat 11-12 arasında belediyemiz önünde olan 3 bin vatandaşımıza 14 yerli ve organik domates fidesi vereceğiz. Bu fideler domates yetiştirip yemek için değil, çekirdeğini alıp gelecek yıl kendi organik fidelerini yetiştirmek amacıyla kullanılmalıdır. Bu fideler, yetişecek domateslerin altından kıymetli çekirdeklerini almak içindir? diye konuştu.
    Geçtiğimiz yıllarda Kocasinan Belediyesi tarafından dağıtılan domates fidelerinden alan vatandaşlar, yaklaşık 1 kilogram büyüklüğünde domatesler yetiştirerek, gelecek yıl için çok sayıda organik çekirdek almanın memnuniyetlerini dile getirmişlerdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.