|   | 
  • KOCASİNAN, ORGANİK PAZAR KURUYOR


    KOCASİNAN, ORGANİK PAZAR  KURUYOR
    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sağlıklı ürünler üretilip tüketilmesini teşvik amacıyla organik ürün pazarı kuracaklarını söyledi.

     Organik Ürün Pazarı kurulması için Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle protokol imza töreninde konuşan Başkan Bekir Yıldız, doğal organik ürünlerin vatandaşlara sunulabilmesi amacıyla üretici ve tüketiciyi buluşturan organik ürün pazarı için yoğun istek olduğunu belirterek," Pazar günleri Erciyesevler Pazar Yeri'nde açılmasını kararlaştırdık. İsteyen herkes organik ürün satabilecek. Ürünlerin organik niteliklerini Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetleyecek. Etrafımıza baktığımızda nelerin, ne kadar sağlıksız olduğunu bilgiye, araştırmaya ihtiyaç kalmadan hissedebiliyoruz. Türkiye'nin Amerika ve Avrupa ülkelerindeki gibi toprakları kirlenmedi. Bunun da farkında olmamız lazım. Bir organik lafıdır gidiyor ama ne organiktir ne değildir, bilmiyoruz. Organik deyince akan sular duruyor. Bunun testi, takibi, doğruluğunu da Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü takip edecek. Bununla da Türkiye de yeni bir kapı açıldı. İnşallah sıhhatli bir şekilde devam eder. Bir kişiyle başlamış inşallah 500 kişi de olur. Bütün bu girişimleri kolaylaştırmak önünü açmak, halkımıza sıhhatli bir ürün ulaştırmak bizim görevimiz. Güzel başladı, devamı da güzel olsun. Organik ürün satanlar organik lafına sığınıp fiyat artırmasın" diye konuştu.

     

    Organik tarımın manasının ülkemizde hala bilinmediğini vurgulayan İl Müdürü Özkan Kayacan, 10 ilçede bin 370 dekarda üretim var. Üretim olunca satış da olmalı. Kocasinan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü organik pazar kurma kolay bir iş değildir. Köylerimizde ilaç gübre kullanmadan üretim yapan işletmelerimiz var. Onları da bu kapsamda değerlendireceğiz. 60-70 çiftçiyle tek tek ilgileniyoruz. Bunların her birinin sertifikasyon işlemleri yapılıyor" dedi.

     

    Dernek Başkanı Oluş Molu, geçen yıl başlatılan proje sayesinde üretici sayısının arttığını belirterek," Bir pazar kurma girişimi başlattık. Hayalimiz ürünün tamamını Kayseri'de üretmek. Daha geniş kitlelere, uluslararası boyutta organik ürünlerimizi satmaktır" şeklinde konuştu. Katılımcılara organik ürün ikram edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.