|   | 
  • KORSAN YAKIT FİŞLERİNE DİKKAT


    KORSAN YAKIT FİŞLERİNE DİKKAT
    Petrol Üreticileri İşverenler Sendikası Başkanı ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan adayı Nuh Mehmet Delikan, bazı kişilerin Kayseri'deki 7-8 akaryakıt firmasına ait yazar kasa fişleri bastırdığını ve bunları yakıt alan vatandaşlara verdiklerini ifade ederek, "Yasal olmayan bu uygulamadan, fişleri veren kadar alan da sorumludur. Vatandaşlarımız, yakıt fişlerini alırken dikkatli olsunlar" dedi.

    Delikan, akaryakıt sektöründe kaçak satışın olmasının mümkün olamayacağını ifade eden Delikan, "İstasyonlarımız ve akaryakıt satışı yapan firmalarımız Maliye Bakanlığı tarafından sıkı denetim altındadır. Artı, eksi yüzde 10'luk bir fire payının dışında, bütün satışlarımız kayıt altındadır ve bir kere değil tam 4 kez denetimden geçmekteyiz. Buna rağmen, bazı kişiler, başka firmalar adına yazar kasa fişi bastırıyorlar ve bunu sanki satış yapılmış gibi vatandaşlara veriyorlar. Maliye Bakanlığı'nın kontrolünde bu yasal olmayan konu ortaya çıkarsa, fişi veren kadar alan da sorumludur. Belki iyi niyetle fişi (başka yerde kullanırım) düşüncesiyle kamyoncular, nakliye yapan esnaf arkadaşlarımız alıyorlar ama bu iş ortaya çıkarsa durduk yere bir de Maliye'ye ceza ödemek durumunda kalıyorlar. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için tüketicilerin aldıkları yakıtın fişlerini kontrol etmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

    Büyük miktarlı akaryakıt alımlarında verilen fişlerde bu sıkıntının yaşandığını dile getiren Delikan, "Böyle büyük miktarlı yakıt alımlarını da kamyoncu ya da nakliye işiyle uğraşan esnaf kardeşlerimiz bilerek ya da bilmeden korsan fişleri alıyorlar. Tüketici kardeşlerimiz, mazot fişi ya da yağ fişi alırken fişin doğru ve yasal olup olmadığını kontrol etsinler" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.