|   | 
  • Kurbanlık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


    Kurbanlık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
    İl Müdürü Özkan Kayacan'ın açıklamasında, Kurban olarak alınacak hayvanlarda dikkat edilecek hususlar ise şu şekilde sıralandı:+

     1- Kurban olarak satın alınacak hayvanların sağlıklı, besili, Veteriner Sağlık Raporu/hayvan pasaportu/nakil belgesi olmalıdır.
    2- Sığır cinsi hayvanlardan şap aşı kayıtları bulunan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olanlardan seçilmelidir.
    3- Gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanlar kurbanlık olarak kesilmemeli, kurban edilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlar tercih edilmelidir.
    4- Kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da genel olarak, deve 5; sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. (Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olursa kurban edilebilir.)
    Kurban edilecek sığırların doğum kayıtları bulunmuyorsa, yaş tahmini için dişler ölçü olabilir.
    Sığırların üst çenesinde 12 tane azı dişi bulunur, kesici diş yoktur. Alt çenelerinde ise 8 tanesi kesici diş ve 12 tanesi azı dişi olmak üzere 20 diş bulunur. Alt çenedeki kesici dişler incelenerek yaş tahmini yapılabilir. bu dişler önce geçici (süt dişi) olarak çıkar, daha sonra dökülerek yerlerini kalıcı dişler alırlar.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.