|   | 
  • Laboratuvardan Mutfağa Transfer Oldular


    Laboratuvardan Mutfağa Transfer Oldular
    Kayseri'de, kimya mühendisi Cenik ve mikrobiyoloji uzmanı Akgün, aşçı ve ressam olan kız kardeşleri Göbülük ile birlikte 180 yıllık tarihi bir evi restore ettirerek restorana dönüştürdü - Cenik: "Benim kimya mühendisi, ablamın ise mikrobiyoloji olması nedeniyle restoranda çok katı hijyen kuralları uyguluyoruz, yemekleri kendimiz tatmadan misafirlerimize ikram etmiyoruz"

    Kayseri'de, kimya mühendisi Funda Cenik ve mikrobiyoloji uzmanı Nurhan Akgün, aşçı ve ressam olan kız kardeşleri Gülhan Göbülük ile birlikte 180 yıllık tarihi bir evi restore ettirerek restorana dönüştürdü.

    Kimya mühendisi Funda Cenik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tacettinveli Mahallesinde, virane durumdaki 180 yıllık tarihi bir evi restore ettirerek restoran olarak hizmete açtıklarını söyledi. 

    Restorasyon ve ruhsat işlerinin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü ifade eden Cenik, "Ailem Kayseri'de olduğu için İstanbul'daki işimi bırakarak buraya geldim. Ablalarım mikrobiyoloji uzmanı Nurhan Akgün ile amatör ressam ve aşçı Gülhan Göbülük ile birlikte 6 bin yıllık geçmişi olan Kayseri'nin, yöresel yemeklerini, tarihi bir mekanda misafirlerimize sunmak istedik. Virane durumdaki bu evi 10 yıllığına kiralayarak restore ettirdik. Misafirlerimiz burada adeta kentin geçmişini yaşıyorlar" diye konuştu. 

    Cenik, mantı, yağlama, yağ mantısı, arabaşı, kurşun aşı, aside, sucukiçi, nevzine gibi yöresel yiyecekleri müşterilere sundukları restoranda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile birçok bürokratı ağırladıklarını kaydetti. 

    Annelerinin yemeklerin yapımı konusunda kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Cenik, bu nedenle annesinin yaptığı mantıyı "Şerife Sultan Mantısı" adıyla menülerine aldıklarını anlattı.

    - Hijyen kuralları katı

    Cenik, kendisinin kimya mühendisi, ablasının ise mikrobiyoloji olması nedeniyle restoranda çok katı hijyen kuralları uyguladıklarını belirterek, yemekleri kendileri tatmadan misafirlerine ikram etmediklerini sözlerine ekledi.

    Nurhan Akgün ise Erciyes Üniversitesi'nde görev yaptığını, ancak emekliliğine çok az kaldığı belirtti.

    Yıllardır hayal ettikleri bir projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Akgün, "Her kadın güzel yemekler yapayım, insanlara tattırayım diye hayal eder. Biz de bu hayalimizi hayata geçirdik. Burası ruhu olan bir yer. Yöresel yemeklerden alakart yemeklere kadar farklı tatları misafirlerimize sunuyoruz" dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.