|   | 
  • MAHMUT HİÇYILMAZ : ?BİZİM İÇİN ÖNCE AHLAK GELİR?


    MAHMUT HİÇYILMAZ : ?BİZİM İÇİN ÖNCE AHLAK GELİR?
    Yapılacak Kayseri Ticaret Odası organ seçimlerinde arkadaşlarıyla birlikte yönetime talip olan Mahmut Hiçyılmaz; her işin başı ahlak olduğundan Oda üyeleri, organlarda görev alanlar ve Oda personeli için ayrı ayrı İş Ahlakı İlkeleri belirleyerek uygulamaya koyacaklarını açıkladı.

                  Mahmut Hiçyılmaz, ?Kötülerle her yerde karşılaşıyoruz. Defolu mal satıyorlar, kandırıyorlar, yalan söylüyorlar. Bunca kötülüğün içinde ahlaklı ve dürüst kalmak zorlaşıyor. İnsanlar farkına varmadan kalitesizi seçerken aslında ahlakı cezalandırırlar, firmanın kapanmasına veya dürüstün dışlanmasına sebep olurlar. Ahlaklı ve dürüst tacir, yönetici ve personel, kurallara uymayanların ve kötülerin haksız rekabetiyle karşı karşıyadır.

                  ?Kötülükle ve kötülerle hiçbir zaman bir yere varılamayacağına ve dinimiz diyanetimiz ahlaklı olanı koruduğuna göre, iyilerin ittifakı şarttır. Ahlaklı tüccarı, yöneticiyi ve personeli koruyup kollayan bir sistem kurarak, ahlaka uygun işler yapacağını beyan edenlerin yanında olacağız. Beyanına uygun hareket edenleri taltif ederken, etmeyenleri sistemden dışarı çıkaracağız?, dedi.

                  Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Hiçyılmaz; İş Ahlakı İlkeleri?ni İGİAD-İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği ve TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi gibi ihtisas sahibi kuruluşlarla birlikte belirleyeceklerini söyledi.                                                                                 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.