|   | 
  • Mükemmellik Ancak Sürdürülebilir Marka ve Hizmetlerle Yakalanabilir


    Mükemmellik Ancak Sürdürülebilir Marka ve Hizmetlerle Yakalanabilir
    Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 23. Kalite Kongresi İstanbul Kongre Merkezi?nde gerçekleşti.

    Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 23. Kalite Kongresi İstanbul Kongre Merkezi?nde gerçekleşti. Kongreye konuşmacı olarak katılan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, mükemmeli yaşamayı amaçlayan Türk markalarının kaliteyi ve mükemmeli ancak sürdürülebilir markalar ve hizmetler sundukları sürece yakalayabileceklerini söyledi.

    Şirketlerin asıl faaliyet gösterdiği alana odaklanması gerektiğine işaret eden Boydak, "Markanın popülerliği artsın isteniyorsa odaklanma çok önemli. Bazı firmalar asıl faaliyet alanlarında büyümek yerine, bilmedikleri başka alanlara hızlı giriş yapıyorlar ve bu şekilde sermayeler bölünüyor. Çoğunlukla başarılıda olunmuyor. Böylece bölünen sermayeler yok oluyor. Oysa iyi bildikleri işleri yapsalar daha çok büyüyecekler" ifadelerini kullandı.

    Boydak, panelde kendisine yöneltilen, "Türkiye'de artan iş kazalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Türkiye her alandaki eğitimlerini artık üst seviyelere çıkarması gerekiyor, işverenler önce işçilerin canını düşünmeli. Ama işçiler de 'Bana bir şey olmaz' dememeli. İşçi güvenliği konusunda bütçe ayırmak ve yatırım yapmak şart artık" dedi.

    Avrupa'nın Türkiye'den daha çok sanayileşmesine rağmen iş kazalarının daha az yaşandığına dikkat çeken Boydak, sadece işvereni suçlamayıp işveren, işçi, sendika gibi herkesin payına düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

    Kongrede 'Türkiye Mükemmellik Ödülleri' sahiplerini buldu. Mükemmellik ödülünü Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Coca Cola İçecek Bursa Fabrikası, Damla Doğal Kaynak Suyu, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü kazandı. Türkiye Mükemmellik Ödülü sürecine, 22 yıl içerisinde 263 kuruluş başvurdu ve toplamda 81 kuruluş ödül aldı. KOBİ Kategorisinde ödülü 'Method Research Company' kazandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.