|   | 
  • Öğretmenler Öğrencilerin Rol Modelidir


    Öğretmenler Öğrencilerin Rol Modelidir
    Eğitimci Yazar Servet Serin, iyi bir eğitimcide birçok özelliklerin bulunması gerektiğini belirterek, ?Eğitimciler, öğrencilerin rol modeli öğretmenleri olduğunu bilmeleri gerekir.? dedi.

     Kurulduğu günden beri yüzlerce faaliyete imza atan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği (KAYGED), Akansu Koleji konferans salonunda 'Eğitimcinin Eğitimi' semineri düzenledi. KAYGED üyesi öğretmenlerin ilgiyle takip ettiği seminere yaklaşık 500 kişi katıldı. Konuşmacı olarak eğitimci yazarlar Servet Serin, Yahya Karadeniz ve Vedat Kocar yer aldı.

    Açılış konuşmasını yapan KAYGED Başkanı Yalçın Bulut, ?Üyelerimizin her alanda donanımlı olmasını istiyoruz. Artık geleneksel hale getirdiği ?Eğitimcinin Eğitimi? seminerlerinin bir yenisini daha düzenlemekten mutluluk duyuyorum. Önceki yıllarda yaptığımız seminerlerden çok olumlu dönüşler aldık. Bu olumlu dönüşlerden seminerlerimizin devam etmesi gerektiği sonucuna vardık. İnşallah bu seminerde de eksiklerimizi tamamlayarak çalıştığımız kurumlarımıza döneriz.? dedi. 

    Eğitimci Yazar Servet Serin, iyi bir eğitimcide bulunması gereken özellikleri örnekler vererek, şunları söyledi: ?Öğrencilerin rol modelleri genellikle öğretmenleri olur. Bir çocuk annesinden babasından daha çok öğretmeninin sözünü dinler. Eğer öğrencilerimize iyi örnek olamazsak onları iyiye, güzele yönlendiremezsek bunun vebali çok ağır olur.? 

    Daha sonra söz alan Eğitimci Yazar Yahya Karadeniz, iyi bir eğitimcinin kendisini yetiştirmesi, donanımlı olması gerektiğini anlatarak, ?Teknolojiyi çok iyi kullanan, bilgiye kolay ulaşan bir gençlik geliyor. Öğrencilerimiz koşarken biz yürürsek onlardan geride kalırız. Böyle bir öğretmeni de öğrencisine verebileceği hiçbir şey olamaz.? diye konuştu. 

    Son olarak söz alan Eğitimci Yazar Vedat Kocar, günümüz gençliğinin yolunda çok fazla engel olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Öğrenciyi asıl hedefine gitmekten alıkoyan pek çok engel var. Bunların başında internet ve cep telefonu geliyor. Bunlar alında çağın vazgeçilmez araçları. Ama çocuklarımız bunları amaçları dışında kullanınca bir düşmandan farksız oluyor. Burada da iyi bir eğitimciye çok görev düşüyor. Kırmadan dökmeden problemi çözmenin yolu onları bir arkadaşları gibi dinlemek ve gerekli yönlendirmeleri yapmaktır.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.