|   | 
  • ORAN ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI


    ORAN ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
    Oran Orta Anadolu Kalkınma Ajansının yönetim kurulu toplantısında Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı olan Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı 2014 yılı içerisinde hizmet kalitesini arttırma adına bir taraftan kurumsal kapasitesini arttırırken bir taraftan da bölgedeki kurum ve kuruluşların desteğini alarak bölgesel kalkınma alanında birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade etti.

     Oran Orta Anadolu Kalkınma Ajansının yönetim kurulu toplantısında Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı olan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı 2014 yılı içerisinde hizmet kalitesini arttırma adına bir taraftan kurumsal kapasitesini arttırırken bir taraftan da bölgedeki kurum ve kuruluşların desteğini alarak bölgesel kalkınma alanında birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade ederek,2014 yılı içerisinde;

    ?-Bölge Planının uygulanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiş

    -Tematik ve sektörel araştırma raporları fizibiliteler hazırlanmış

    -Başta üniversitelerimiz olmak üzere bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar ile işbirlikleri geliştirilmiş

    -Bölgesel kalkınma alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ve diğer ajanslarla ortak çalışmalar yürütülmüş

    -Yatırımcılara yönelik danışmanlık, bilgilendirme ve yatırım destek hizmetleri sağlanmıştır.? dedi.

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı toplantıda Vali Yazıcı Ajansın 2014 yılı içerisinde toplam 65 projeyle 47 milyon TL tutarında destek sözleşmesi imzaladığını ve 2015 yılın da çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek; bu kapsamda Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 2015 yılı Çalışma Programında;

    ?- Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması

    -Üretimde sürdürülebilir rekabet

    -Bölgemizin kültür ve turizme yönelik potansiyellerinin değere dönüştürülmesi ajansın temel öncelikli konuları olacaktır.? dedi.

    Ayrıca Vali Yazıcı 2015 yılında Ajans tarafından yaklaşık 20 milyon TL tutarında desteğin belirlenen öncelikler doğrultusunda sunulacak projelere aktarılmasının planlandığını ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.