|   | 
  • ÖZEL ÇOCUKLARIN ANNELERİNE ÖZEL KURS


    ÖZEL ÇOCUKLARIN ANNELERİNE ÖZEL KURS
    KAYMEK, eğitim alan engelli çocukların anneleri için haftada üç gün el sanatları kursu düzenliyor. Çocukları dersteyken boş kalmak istemeyen annelerin talepleri dikkate alınarak başlatılan kurslar büyük takdir topluyor.

     BOŞ ZAMANINIZDA KAYMEK YANINIZDA
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) 100'ün üzerindeki branşta on binlerce kursiyere eğitim veriyor. Boş zamanını değerlendirmek ve üretime katkıda bulunmak isteyen herkesin yanında olan KAYMEK, Özkar Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocukların velilerinden bir taleple karşılaştı. Sürekli çocuklarının yakınında bulunmaları gereken; ancak çocuklar dersteyken boş oturmak istemeyen annelerin talebi üzerine haftada üç gün el sanatları kursu verilmeye başlandı.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Müdürü Canan Haymanalı, çocukları için büyük fedakarlık yapan annelerin özel anneler olduklarını belirtti ve böyle bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Haymanalı, bu tür her talebe olumlu baktıklarını ve boş zamanını üretime döndürmek isteyen herkese yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti. Haymanalı, "Annelerimiz bizden kurs istediler. Onları çocuklarından uzaklaştırarak kurs merkezlerimize getirme imkanımız olmadığı için hizmeti ayaklarına götürdük. Annelerimizin omuzlarındaki yükü hafifletmek, hayatlarında bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yılsonu sergimizde burada yapılan ürünleri özel bir stantla sergileyeceğiz" diye konuştu.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesinin isteklerine olumlu cevap vermesinden ötürü büyük memnuniyet duyduklarını belirten anneler ise boş zamanlarında birbirinden güzel ürünler ortaya koymaktan çok mutlu olduklarını söylediler Düzenlenen kursların kendileri için moral olduğunu dile getiren kursiyerler, Büyükşehir Belediyesine anneleri düşünmesinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.
    ÖZEL ÇOCUKLARIN, ÖZEL ANNELERİ
    Özkar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinden eğitim alan çocukların belki engelleri var; ama onlar özel çocuklar. Ne kadar özel olduklarını bu çocuklardan birisinin annesi şu mısralarla anlatıyor:
    Yorulsa da; bedenimiz, beynimiz
    Sızlasa da; kalbimiz, yüreğimiz
    Hiç umudumuzu yitirmeyiz.
    Biz engelli annesiyiz.
    Allah'a isyan etmeyiz.
    Kuluna sitem etmeyiz.
    Şükretmeyi unutmayız.
    Biz engelli annesiyiz.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.