|   | 
  • ÖZKASEKİ: ÖZEL SEKTÖR MANTIĞINI BELEDİYEYE TAŞIDIK


    ÖZKASEKİ: ÖZEL SEKTÖR MANTIĞINI BELEDİYEYE TAŞIDIK
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, özel sektör mantığını belediyeye taşıdıklarını ve geliştirdikleri değişik formüllerle hizmet üretip yatırım yaparak Kayseri Modeli'ni oluşturduklarını söyledi.

     Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştiren Başkan Özhaseki, Kayseri tarihinden şehircilikteki gelişimine, belediye yatırımlarından 'Ufuktaki Kent Kayseri' vizyonuna kadar birçok konuda bilgiler verdi.

    "TAŞRADAN DÜNYA KENTİNE UZANAN SÜREÇ"

    PMYO Müdürü Mustafa Yavuz'un yanısıra öğretim görevlilerinin de hazır bulunduğu söyleşide, başarıya giden yolun kilometre taşlarını açıklayan Başkan Özhaseki, 19 yıldır durmaksızın çalıştıklarını kaydederek, "Önce şehrin altyapısını hallettik. Kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisi gibi bir sorunumuz yok artık. Ardından üstyapıda, sosyal donatıda, yol, park, spor sahaları gibi konularda eksiklerimizi tamamladık. Bir elin parmaklarını geçmeyen ve işgalli olduğu için içine girilemeyen parklardan 750 tane parkı olan bir şehre ulaştık. Ardından da raylı sistem gibi, Yamula Barajı gibi, Kadir Has Stadı gibi devasa tesisleri hizmete sunduk. Dün taşra diye bakılan bir şehirden, dünyanın en önemli şehirlerinin 'Kardeş Şehir' olmak için yarıştığı bir şehir konumuna geldik. Şimdi AB'nin başkenti sayılan Strasbourg ile ABD'den Kuzey Karolina ile 'Kardeş Şehir' ilişkilerimiz var. Yıllardır süren bir mücadelenin, ince ince verilen emeklerin sonucunda işte bu seviyeye geldik" dedi.

    "ŞEHRİ GELECEĞİ TAŞIYORUZ"

    Son dönem de şehri geleceğe taşıyacak projelerin peşinde koştuklarını ifade eden Başkan Özhaseki, 'Ufuktaki Kent Kayseri' vizyonundan da örnekler vererek, "Bundan birkaç yıl önce şehri daha ileri noktaya götürmemizi sağlayacak hizmet alanları ve yatırımları 10 başlık altında toplamış ve 'Ufuktaki Kent Kayseri' adı altında kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi o vizyonun içini dolduracak yatırımları hayata geçiriyoruz. 'Eğitimde Kayseri' başlığı altında Abdullah Gül Üniversitesi'ni hayata geçirdik. Belediye olarak görevimiz olmadığı halde arsasından altyapısına, binaların hayırseverler tarafından yapılmasından öğretim üyelerinin maaşlarının karşılanmasına kadar her konuyla yakından ilgilendik ve ilgilenmeye de devam ediyoruz. Bunun yanısıra 'Turizmde Kayseri' başlığı altında Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesini başlattık ve şu anda %80 oranında tamamlanmış durumda. 200 km. kayak pistine sahip olacak Erciyes'te saatte 35 bin kişi kayacak ve yılda 6 bin kişi konaklayacak. Bu büyük proje Kayseri'ye çok şey kazandıracak" diye konuştu.

    "ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞTIK"

    Konuşmasının son bölümünde de hizmet anlayışlarını açıklayan değerlendirmelerde bulunan Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı; "Özel sektör mantığını belediyeye taşıyarak hareket ettik. 19 yıldır kamunun malını kendi malımız gibi bildik. İsrafa, gereksiz harcamaya son verdik. Otobüs işletmesi, makam araçları gibi belediyeye yük olan kalemleri, özelleştirme yoluyla kâra dönüştürdük. İşimizi severek yaptık, iyi niyetle çalıştık, ihaleleri şeffaf ve açık şekilde yaptık. Son olarak da şunu söyleyim; çok ama çok çalıştık. Kendimizden, özelimizden ve ailemizden fedakarlık yaptık. Çok şükür Allah'a sonuçta işte hepimizin yaşamaktan büyük keyif aldığı ve gurur duyduğu şehir ortaya çıktı."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.