Bir ayet:
“Muhammed, Allah’ın Rasûlü’dür. O’nun maiyetinde bulunanlarkâfirlere karşı çetin, kendi aralarında ise merhametlidirler. Onlarırükûda, secdede, daima Allah’tan bir lütuf ve hoşnutluk ararkengörürsün. Onların alâmeti, yüzlerindeki secde izi, secde aydınlığıdır.Bunlar, onların Tevrat’taki sıfatlarıdır. İncil’de ise şöyleanlatılırlar: Öyle bir ekin gibi ki, filizini çıkarmış, sonra onukuvvetlendirmiş, derken kalınlaşmış da gövdesi üzerinde yükselmiştir.Kendisini ekenleri hayrete düşürürken, kâfirleri ise öfkedenyutkundurmaktadır.Allah, o (Medine toplumu içinde) iman edip,imanları istikametinde sağlam, yerinde ve ıslaha yönelik işleryapanlara (sürprizlerle dolu) bir mağfiret ve çok büyük bir mükâfatva’detmiştir.” (Fetih, 29)
Bir hadis
“Allah kulunun tevbesindensonsuz derecede, memnun ve mesrûr olur.Çölde devesini kaybedip sonra da bulan kişinasıl sevinirse, işte tevbe eden kulu karşısındaCenab-ı Hakk’ın ferahı bu adamınkindendaha fazladır.”(Buharî, Daavât, 3; Müslim, Tevbe, 1-4)
Ramazan Günlüğü - 17 & Bir Ayet Bir Hadis

YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.