|   | 
  • Savaştan Kaçarak Kayseri'ye Sığınan Suriyeli Çocuklara Kuran Kursu


    Savaştan Kaçarak Kayseri'ye Sığınan Suriyeli Çocuklara Kuran Kursu
    Hilal Derneği Kayseri Şubesi tarafından Suriye'de ki iç savaştan kaçarak Kayseri'ye gelen Suriyeli çocuklar için Kuran kursu başlatıldı.Kurs hakkında bilgiler veren Hilal Derneği Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Celil Tekcan, "Türkçe...

    Hilal Derneği Kayseri Şubesi tarafından Suriye'de ki iç savaştan kaçarak Kayseri'ye gelen Suriyeli çocuklar için Kuran kursu başlatıldı.
    Kurs hakkında bilgiler veren Hilal Derneği Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Celil Tekcan, "Türkçe dil kursuyla başladık. Bir sınıf erkekler bir sınıf kızlar olmak üzere Türkçe dil kursu verdik. Eğitim sezonu başladıktan sonra da hafta içi ve hafta sonu her Pazar günü derneğimizde yaklaşık 80 tane öğrenciye Suriyeli öğrenciye Kuran-ı Kerim, ahlaki bilgiler fıkıh ve dini bilgilerden oluşan aynı zamanda Türkçe dil kurslarının da olduğu dersler verdik. Eğitim sezonu bu şekilde devam etti. Şu anda yaz tatilinin gelmesi sebebiyle de yaz tatilinde programlarımıza devam ediyoruz" dedi.
    Tekcan ayrıca, "Yeniden dil kurslarımız haftanın her günü Suriyeli çocuklar için aynı zamanda Kuran eğitimi fıkıh siyer ahlaki bilgiler devam ediyor. Biz Suriyeli ailelere yardım ederken, bunların çocuklarınında derneğimiz bünyesinde ki kurslara getirdiğimizde hem Kayseri?ye olan Türkiye?ye olan adaptasyonları daha iyi oluyor. Dil kursundan dolayı hem de çocuklar boşta kalmamış oluyorlar. Ahlaki ve dini eğitimlerini bu şekilde devam ettirmiş oluyorlar? ifadelerini kullandı.
    Suriyeli çocuklarda, Kuran öğrendiklerini söyleyerek, Kayseri'yi sevdiklerini belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.