|   | 
  • TALAS'IN ALMAN MİSAFİRLERİ


    TALAS'IN ALMAN MİSAFİRLERİ
    Almanya'nın Asbach Bäumenheim şehrinden belediye başkanı ve okul müdürü ile birlikte 23 kişiden oluşan heyet, Talas'a gelerek Başkan Rifat Yıldırım ile görüştü.

     Tekden Koleji ile Asbach Bäumenheim okulunun 11 yıldır kardeş okul olması nedeniyle ger-çekleşen ziyarette heyeti, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, meclis salonunda ağırladı. Başkan Yıldırım konuşmasına Talas'ın kısa tarihçesiyle ilgili bilgiler vererek başladı. Talas'ın nüfusunun 110 bin olduğunu belirten Başkan Yıldırım, bunun Kayseri nüfusunun onda birine denk geldiğini söyledi. Baş-kan Yıldırım, Kayseri'nin 5 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ifade ederek, "Talas'ın tarihi de buna yakın gözükmekte" dedi. Talas'ın köklü bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, "Talas tarihin kadim bir kentidir. Şimdi gerçek potansiyellerinin ortaya çıkmasıyla beraber bu çalışmalarımız cazip hale geldi. Tarihi ve modern olmak üzere iki yüzü olan Talas'ın biri diğerinden daha az kıymetli değil. Şehrimizde beşinci medeniyeti yaşıyoruz. Modern Talas beşinciyi ifade eder ama diğer dördünden de eserleri görmek mümkündür. Bu coğrafyada ne varsa toplamda insanlığın mirasıdır" diye konuştu. Başkan Yıldırım, Talas'ın aynı zamanda üniversiteler şehri olduğuna dikkat çekerek, "Şu an bölgemizde 3 üniversite var. Biri henüz eğitime başlamadı ama gelecek yıl başlayacak. Hızla büyüyen bir Talas'ta yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde 30 bin nüfustan şimdi 110 bine ulaştık. Üç yıl sonra 160 bine ulaşmayı öngörüyoruz." şeklinde konuştu.
    Asbach Bäumenheim Belediye Başkanı Otto Uhl, kendilerini Talas'ta ağırlayan Başkan Yıldı-rım'a teşekkür ederek yöresel hediyeler takdim etti. Başkan Yıldırım da konuk belediye başkanı Otto Uhl ve okul aile birliği başkanı Elwin Rieder'a ilçenin kır çiçeklerinden oluşan duvar saati ve seramik çini hediye etti.
    Ziyarette Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan ve okul müdürü Hüseyin Akar da hazır bulundu. Heyet ziyaretin ardından Talas'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgiler aldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.