|   | 
  • Tarihi Eserlere Sahip Çıkan Melikgazi Belediyesi?ne Ödül


    Tarihi Eserlere Sahip Çıkan Melikgazi Belediyesi?ne Ödül
    Tarihi Kentler Birliğinin 2014 yılı çalışma planlamasının yapılması amacı ile Şanlıurfa ilindeki toplantısında yapılan değerlendirme Melikgazi Belediyesi tarihi sahiplenmesi ve bu amaç ile yaptığı çalışmalar ödüllendirildi.

     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları günümüze kazandırmak amacı ile restorasyon yaptıklarını ve bu çalışmanın başta vatandaşlar olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşça takdir edildiğini bildirdi.
    Yarışmaya konu olan ve Kentin simgeleri arasında gösterilen 19. yy konağının aslına uygun olarak onarılması ve Erciyes Üniversitesine bağışlanarak bilimin hizmetine sunulmasının ödüle layık bulduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışmanın Tarihi Kentler Birliğinin Şanlıurfa ilinde yapmış olduğunu toplantısında ?Tarihi Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması?nda ödüllendirildiğini belirtti.
    Tarihi Kentler Birliğinin Şanlıurfa ilinde yapılan toplantısında yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği bir de sergi açıldığını ve bu sergi de hem resim hem de video gösterisinin yapılarak katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
    ?Tarihi Kentler Birliği Özendirme yarışmasına ilk kez katılan kentin simge yapılarından bir 19. Yüzyıl konağının titizlikle aslına uygun olarak restore eden ve Erciyes Üniversitesinin kullanımına sunan Melikgazi Belediyesi UYGULAMA ÖDÜLÜNE uygun görülmüştür. Melikgazi İlçe sınırları içerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri iç içe ve kaynaşmışçasına beraber durmaktadırlar. Osmanlı?nın son dönemi ile Cumhuriyetin ilk dönemine ait yapıları koruma altına alıyoruz. Koruma altına aldığımız Çayırağası Konağını aslına uygun olarak restore ettik. Yapısı ile adeta tarihe ışık tutan bu konak şimdi de bilime ve kültüre hizmet vermektedir?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.