|   | 
  • Travis Fimmel, Ayasofya'yı gezdi


    Travis Fimmel, Ayasofya'yı gezdi
    ‘Vikingler’ dizisinde Kral Ragnar karakteriyle tüm dünyada tanınan Hollywood’un yıldız ismi Travis Fimmel, turistik gezi amaçlı geldiği İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya geldi.

    Hollywood'un ünlü yıldızı Travis Fimmel, dünya genelinde Kral Ragnar karakteriyle tanınan, İstanbul'u turistik gezi için ziyaret etti.
     
     
    Ayasofya Camii'ni ve Ayasofya Tarihi Müzesi'ni gezen Fimmel, caminin tarihi ve mimarisine dair bilgi aldı. Daha sonra Ayasofya Tarihi Müzesi'nde dijital olarak sunulan zengin tarihini deneyimledi. Bu arada, 2023'ün ilk 9 ayında İstanbul'un 13 milyon 156 bin 209 yabancı ziyaretçi ağırladığı bilgisi de kaydedildi.
     
     
    Travis Fimmel Kimdir?
     
    Melbourne'de keşfedilmesiyle modellik kariyerine başlamış, 2002'de Los Angeles merkezli LA Models ajansı ile sözleşme imzalamıştır. Calvin Klein'ın parfüm ve iç çamaşırı tanıtımlarında yer aldıktan sonra popülerlik kazanmış, çeşitli dergilerin kapaklarında yer almıştır. Oyunculuk kariyerine yönelen Fimmel, 2003 Warner Bros. yapımı Tarzan dizisinde başrolü oynamıştır. 2013'te History kanalında yayınlanan Vikings dizisinde Ragnar Lothbrok'u 45 bölüm canlandırarak dikkat çekmiştir. Ayrıca 2016 yılında gösterime giren Warcraft filminde başrolde yer almıştır.
     
     
     
    Ragnar Lothbrok Kimdir?
     
    Kendiyle ilgili birçok saga olan Ragnar çok tanınan bir Viking kahramanıdır. Başarılı bir komutan olarak Fransa ve İngiltere içlerine başarılı askeri seferler düzenlemiştir. Danimarka tahtına çıkmak için mücadele ederek hem Danimarka hem de İsveç kralı olmuştur. Odin'den geldiğini öne sürmüş, ünlü kadın savaşçılar Lagertha ve Aslaug ile evlenmiştir. Sagalarda oğulları başarılı savaşçılar Ivar ve Björn'ün şöhretinin gerisinde kalacağı yazılır. Özellikle Fransa'da nehirleri kullanarak geniş bir bölgeyi yağmalamayı başarmıştır. Çok hareketli olduğundan güçlü Frank süvarisinin istediği meydan muharebelerinden kaçınmış, beklenmedik cesur seferlere girişmiştir. 9. yüzyılda birçok galibiyetten sonra İngiltere'de kral Ælla'ya esir düşmüş ve aşağılayıcı bir şekilde yılanların olduğu bir çukura atılarak öldürülmüştür. Hayatına dair anlatılan çok sayıda efsane birbirinden farklı ayrıntılara sahiptir.
     
     
     
     
    Özel Haber: Talha Murat Sürmen
     
     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.