|   | 
  • TURİSTİK GEZİLERDE SÜRÜCÜNÜN YÖREYİ TANIMASI ÇOK ÖNEMLİ


    TURİSTİK GEZİLERDE SÜRÜCÜNÜN YÖREYİ TANIMASI ÇOK ÖNEMLİ
    Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, Yahyalı?da 8 kişinin öldüğü trafik kazasını anımsatarak kaçak turların sonucu çok ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Sungur, bu tür kazaların çoğunun, sürücünün yöreyi tanımaması nedeniyle yaşandığını söyledi.

     KAYTİD Başkanı Sungur, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti?ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ile sohbet eden Sungur, burada bir açıklama yaptı. Yahyalı ilçesi Kapuzbaşı Şelaleleri yolu üzerinde meydana gelen ve 8 kişinin ölümü 24 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayı hatırlatan Sungur, kaçak turlara dikkat çekti. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Sungur, "Kaçak ya da bilinçsiz turlar düzenlenmekte. Bunlar turizme büyük sıkıntı veriyor. Yahyalı?daki kazada anlaşıldığı üzere yolun bilinmemesi yani yabancı bir şoförün o yöreyi bilmemesinden kaynaklı bir sorun diye nitelendiriliyor. Ne kadar doğru bilemiyoruz? Ama bu bir gerçektir ki gezilecek yöreler mutlaka profesyonel bir rehberle gezilmesi gerekmekte. Çünkü bu tür organizasyonların izin ve belli kuralları var. Bunlar dikkate alınmadan yapıldığı takdirde sonucu çok ağır sıkıntılara yol açabiliyor." şeklinde konuştu. 

    "KALİFİYE PERSONEL YETİŞTİRİLMELİ"

    Turizmin şehirlerin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan KAYTİD Başkanı Enver Sungur, Erciyes Mastır Planı çerçevesinde yapılan yatırımların şehre vizyon kazandırdığını söyledi. Kayseri?nin çok sayıda turistik merkezleri oluşmaya başladığını belirten Sungur, ancak yetişmiş kalifiye hizmet personeli yetiştirilmesinde sıkıntı yaşanabileceğini kaydetti. 2-3 yıl içinde kente konaklama tesisi sayısının 30?un üzerine çıkacağını aktaran Uslu, "Ama buralarda istihdam edilecek kalifiye personel anlamında sıkıntı çekebileceğimizi düşünüyorum. Bunun yetiştirilmesi için alt yapı ve organizasyonunu yapmamız lazım." dedi. Turizmin gelişmesinin şehircilik planlarından ayrı tutmanın mümkün olmayacağını da vurgulayan Sungur, konut yaparken sosyal alanların düşünülmesi gerektiğini söyledi. Sungur, "Buraya gelenlerin sadece konaklama tesislerinde sıkışıp kalmasını istemiyoruz. Dinlenme, eğlenme ve gezebileceği alanlar da oluşturulmalı." diye konuştu.

    Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da, sanayi ve ticaret şehri olarak bilinen Kayseri'nin, önemli turizim yatırımlarının bitirilmesinden sonra turizim şehri olarak da anılacağına inandığını ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.