|   | 
  • Türk Polis Teşkilatı, Dünya Barışının Sağlanmasına Adeta Mührünü Vurac


    Türk Polis Teşkilatı, Dünya Barışının Sağlanmasına Adeta Mührünü Vurac
    Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da, yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatı tarafından ulusal ve uluslararası alanlarda suç ve suçlularla etkin ve güçlü bir mücadele yürütüldüğünü belirterek, ''Türk Polis Teşkilatı, 265 bin personeliyle ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 79'unu kapsayan 59 milyon vatandaşımıza güvenlik hizmeti sunmaktadır.

    Bugün Türk Polis Teşkilatı, 85 ülkede birçok uluslararası kuruluşta 936 personeliyle dünya barışının sağlanmasına adeta mührünü vuracak şekilde iştirak etmektedir'' dedi.
    Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nce 2013 yılında dünya uyuşturucu ve suç örgütlerinin faaliyetleri sonucu oluşan illegal (yasal olmayan) ekonominin büyüklüğünün 1.8 trilyon dolar, yani dünya gelirinin üçte birini oluşturduğunu bildiren Aydın, ''Ülkemizin Haziran 2013 tarihinde yayınlanan Güven ODC Dünya Uyuşturucu Raporu'nda küresel dışı hap yakalamada yüzde 5 ile dünyada 13'üncü, eroin yakalama sıralamasında dünyada 5'inci olduğu, yine iğne ile uyuşturucu alanlar arasında HIV (AİDS) yayılmasının önlenmesinde dünyada en başarılı ülke olduğu belirtilmiştir. Türk Polisi, yaptığı birbirinden başarılı operasyonlarla 2013 yılında yurt genelinde 166 ton esrar türevi, 10 ton eroin ve 109 milyon paket kaçak sigara ele geçirerek suçluları adalete teslim etmiştir'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.