|   | 
  • VALİ'NİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


    VALİ'NİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
    Kayser Valisi Orhan Düzgün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.




    Kayser Valisi Orhan Düzgün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

    "İletişim insanın fiziksel, psikolojik ve toplumsal varlığını sürdürebilmesinin zorunlu koşullarından birisidir. İletişimin olmaması durumunda insanın ve toplumun varlığını sağlıklı sürdürebilmesi imkânsız hale gelir. Bu sebeple, iletişimin en önemli aracı olan basın ve yayın kuruluşları ile mensuplarına, iletişimin aksatılmadan, saptırılmadan, tarafsız bir şekilde bilgiyi kamuoyuna ulaştırması noktasında çok önemli görev düşmektedir" ifadesinde bulunan Vali Düzgün, mesajını şu şekilde sürdürdü:
    "Basında yapısal gelişmeler ile birlikte, teknolojik gelişmelerin de etkili olmasıyla kitle iletişiminde yer ve zaman kısıtlamaları yüksek oranda ortadan kalkmıştır. Özellikle sosyal medya ile birlikte gazetecilik mesleği farklı bir boyut kazanmış ve gazetecilik mesleğinin icrası da bir o kadar önem kazanmıştır. Kitlelerin yoğun olarak bilgi paylaşımı yapabildiği bu dönemde, bilgi birikimi yüksek ve etik değerleri mesleğinde başarıyla uygulayan gazeteciler fark oluşturacaktır. Dolayısıyla mesleki bilginin yanında meslek etiğini de iyi bilmek, gazetecilik ahlakının olduğu yerde basın özgürlüğünün olduğu bilinciyle hareket etmek gazetecilik mesleğini yaşatabilmenin en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir.
    Kamuoyu ile kamu arasında önemli bir köprü vazifesi üstlenen, ülkemizin ve şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlayan basın ve basın mensuplarının çok büyük emek, fedakârlık ve sorumluluk üstlendikleri inkâr edilemez.
    Bu duygu ve düşüncelerle, yer ve zaman unsuru gözetmeden büyük bir özveri ile çalışan gazetecilerimizin sosyal haklarının güvence altına alındığı yasanın yıldönümü olan ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, bu kutsal görev uğrunda kaybettiğimiz gazetecilerimizi de rahmetle anıyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.