|   | 
  • VALİ ŞERİF YILMAZI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ


    VALİ ŞERİF YILMAZI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
    Kayseri Valisi Şerif Yılmaz?ı makamında ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ?1950'den 2002 yılına kadar bu ülkede demiryollarına çivi çakılmadı ama son 10 yılda biz 25 milyar harcadık, 45 milyar da planladığımız proje var? dedi.

     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ?Kayseri'ye gelerek yapılan çalışmaları görme fırsatı bulduk. Kayseri raylı sisteme sahip az şehirlerimizden birisi. Kayseri'nin üreten, ürettiğini de hemşehrilerinin geleceği için harcayan bir kültürü var. Ben bunu çok önemsiyorum. 5 milyon metrekarelik kampÜs alanında Ar-Ge amaçlı kurulan tesisleri ziyaret ederken etrafta yapılan bütün binaların bu topraklarda yetişmiş hayırseverlerin, işadamlarının imzalarının olduğunu gördük. 100 milyonluk bir destek var. Ben bu tutkunluğun, vatanseverliğin diğer illerimize de aynı derecede sirayet etmesini gönülden arzu ediyorum? diye konuştu.
    Kayseri?de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yıldırım, ?85 kilometre bölünmüş yolumuz vardı, şimdi bunun üzerine son 10 yılda 5 kat artırarak 395 kilometre daha bölünmüş yol koyduk ve 500 kilometreye yaklaştık. Sıcak asfalt konusunda son yıllarda Kayseri de dahil olmak üzere ciddi yatırımlarımız var. Kayseri bir anlamda demiryolu ve karayolları olarak Anadolu'nun bir kavşak noktasını oluşturuyor. Demiryolları Kayseri için hayati bir öneme sahip. Kayseri'de devam eden 20'ye yakın proje var. Kayseri'ye son 10 yıl içerisinde bizim ulaşım ve iletişim adına yaptığımız yatırımların tutarı 1 milyar 400 milyon TL. Kayseri havacılıkta çok ciddi bir gelişme gösterdi. Günlük 30-32 civarında Kayseri'ye uçuş var. Dış hatları da koyduğumuz zaman haftada 230 ile 250 sefere kadar yükseliyor. Bu da terminalin park alanlarının gelecekte daha da büyütülmesi ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu sene 2013'ün daha ilk 4 ayında trafik artışı yüzde 22, bu da zaten tek başına böyle bir ihtiyacın yakın zamanda olacağını gösteriyor? dedi.
    Basın mensuplarının, "Kayseri?ye hızlı tren gelecek mi?"sorusuna Bakan Yıldırım, ?Kayseri?de hızlı tren konusunda gelişmeler var. Biliyorsunuz Ankara-Sivas hızlı demir yolu Yerköy'e kadar hem Yozgat'a, hem Sivas'a hem de Kayseri'ye hizmet edecek bir hat. Yerköy'den artık Güneydoğu istikametine mevcut hat malum ayrılıyor. Bu hat hızlı tren hattına dönüştürülecek. 150 kilometrelik bir bölümde böylece Kayseri hızlı treni devreye girmiş olacak. Bu konu programımızdadır. O nedenle bunun bir siyaset malzemesi yapılmasının ben doğru olmadığını düşünüyorum. Planladığımız şekilde yapacağız. Her şey aynı anda olmuyor. Yani 1950'den 2002 yılına kadar bu ülkede demiryollarına çivi çakılmadı ama son 10 yılda biz 25 milyar harcadık, 45 milyar da planladığımız proje var? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.