|   | 
  • VATANDAŞ ELEKTRİK ŞİRKETLERİNDEN ALACAKLI!


    VATANDAŞ ELEKTRİK ŞİRKETLERİNDEN ALACAKLI!
    Yargıtay'ın, aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti

    Yargıtay'ın, aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu.Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir elektrik abonesinin, faturasındaki kayıp-kaçak bedelini dağıtım şirketinden geri istemesiyle başlayan hukuki süreçte, başkasının kullandığı ve bedelini ödemediği elektriğin bedelinin, bir başkasından alınamayacağına hükmetti. Bu karara göre, dağıtım şirketi, geçmiş 10 yıllık dönem için aldığı kayıp-kaçak bedelini aboneye iade edecek. Türkiye'deki 36 milyon 900 bin abone, emsal niteliği taşıyan bu karar doğrultusunda dağıtım şirketlerinden kesilen bedelleri talep edebilecekler.Yargıtay'ın aldığı bu karardan sonra vatandaşlar dağıtım şirketlerinden, kendilerinden kesilen kayıp-kaçak bedellerini geri alabilmek için başvuruda bulunuyorlar.

    Vatandaşların, kayıp-kaçak bedellerinin iadesi edilebilmesi için öncelikle abone olmaları gerekiyor. Bu nedenle de henüz abone olmayanlar, öncelikle evlerini sigortalatıyorlar ve elektrik şirketine bedelini ödeyerek sigorta oluyorlar. Bu işlemin ardından, kendilerinden kesilen geçmişe dönük 10 yıllık kayıp-kaçak bedelini gösteren belgeyi alan vatandaşlar, Kaykamaklıklardaki Hakem Heyetlerine başvuruyorlar.

    Saatlerce kuyrukta bekleyip kayıp-kaçak ödeme belgelerini alan vatandaşlar, bu belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Hakem Heyetleri'ne veriyorlar. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ise Hakem Heyetleri'nin başvuruları değerlendirip ödeme yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini, ödeme yapılmasına karar verilmesi halinde ise bu durumun dağıtım şirketine bildirileceğini ve şirketin de aboneye parasını iade edeceğini kaydettiler.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.