|   | 
  • VATANDAŞLARA PİKNİKTE KENE UYARISI


    VATANDAŞLARA PİKNİKTE KENE UYARISI
    (İHA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ?Kırım-Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı ve Halk Sağlındaki Önemi? adlı konferansta bir konuşma yapan ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nurettin Çanakoğlu, ?Ülkemiz coğrafyası kene açısından riskli bir bölgedir. Piknik sezonunda vatandaşlar vücutlarında açık bir yer bulunmamasına dikkat etmeli? dedi.

     ERÜ Sabancı Kültür Sitesi?nde ?Kırım-Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) Hastalığı ve Halk Sağlındaki Önemi? adlı konferansa öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Konferansta hazırladığı slyat eşliğinde KKKA hastalığı ile ilgili bilgiler sunan ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nurettin Çanakoğlu, Türkiye?nin hastalık yönünden riskli olduğunu söyledi.
    Çanakoğlu, ?Enfekte yerlerin çıplak elle çıkarılması hastalığın bulaşıcı nedenlerinden biridir. Keneler tarım ve hayvancılığın yapıldığı yerlerde görülür ve oldukça aktiflerdir. Keneler Nisan ve Mayıs aylarında aktif hale gelmektedir. Hastalık sonucu ölenlerin oranı yüzde 5?tir? diye konuştu.
    KKKA hastalığının belirtilerini sıralayan Çanakoğlu, ?Yüksek ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, kollarda ve bacaklarda ağrı, kusma, baş dönmesi gibi belirtiler varsa sağlık kuruluşlarına müracaat yapılması gerekir. KKKA?nın günümüzde aşısı ve tedavisi bulunmamaktadır? ifadelerinde bulundu.
    Piknik alanlarda ve arazilerde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Çanakoğlu, ?Keneler özellikle yeşil alanlarda çok fazla bulunmaktadır. İnsanlarımız piknik alanlarına giderken mümkün olduğu kadar vücutlarında açık bir yer bulunmaması gerekir? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.