|   | 
  • YAZ SICAKLIKLARI KLİMA SATIŞLARINI ARTTIRDI


    YAZ SICAKLIKLARI KLİMA SATIŞLARINI ARTTIRDI
    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Kayseri?de klimalara olan talep arttı. Bir beyaz eşya mağazası genel müdür yardımcısı Beytullah Demir, düşük fiyatlı klimaların insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini ve tüketicilerin klima seçiminde çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

     Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber klimalara olan talebin perakende sektöründe ciddi artış sağladığını belirten Hilal Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Demir, ?Bu buhranlı günleri özellikle vatandaşlar klimayı tercih ederek serinlemeye çalışıyorlar. Tabi bu arada klima alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bizler gelen müşterilerimize, nihai tüketicilere bu bilgileri de veriyoruz. Doğru fiyattı, düşük fiyatlı diye, kendi sağlığına zarar veren ya da kendini bile serinletmeyen ürünleri almasınlar diye uyarıyoruz. Klima alırken kesinlikle sadece fiyat ölçüt değildir. Yüzde 80'in üzerinde tasarruf sağlamayan ve enerji kaybına yol açan ürünler almasınlar. Özellikle bizim keşif dediğimiz binaların, bürolarının ve evlerinin ölçümlerini mutlaka klimayı aldıkları firmalara yaptırsınlar. Ki nihayetinde 9 binlik, 12 binlik, 20 binlik hangi klimalara ihtiyaç duyduklarını, o firmalar daha iyi bileceklerdir ve tüketicilere doğru klimayı seçmelerinde daha iyi yardımcı olacaklardır.? diye konuştu.
    Piyasada bulunan çoğu düşük fiyatlı ve marka olmayan klimaların insan sağlığına zararlı olduğunu ifade eden Demir, ?Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan bakterileri çoğaltan, o bakterilerin oluşumuna sebep olan klimalar şuan da piyasada çok düşük fiyatlara satılmakta. O ürünlerden almamalarını tavsiye ediyorum. Sadece fiyatı, kriter ölçü olarak kabul ederlerse, sağlıklarına sıkıntı olabilecektir.? şeklinde konuştu.
    Vatandaşların, özellikle enerji tasarrufu sağlayan A sınıfı ürünlerin tercih edilmesini vurgulayan Demir, hem sağlık hem maddi olarak daha avantajlı olacaklarını kaydetti. Demir, ?Birincisi enerji tasarrufunu sağlayacak klimalar tercih edilmelidir. A+ veya A+ Plus ürünler tercih edilmek zorunda. İkincisi mutlaka marka ve bayilik garantisinde olan ürünler tercih edilmeli. Çünkü, klima ve beyaz eşyada özellikle servis çok önemli. Üçüncüsü ise, filtrelerinin mutlaka internette araştırılması, bilgilerinin alınması lazım. Solunum enfeksiyonlarına yol açacak bakteri oluşumuna sebep olan klimalardan uzak durulmalı. Ayrıca uygun fiyatlı bayilerden spot ürünler değil de, garantisi olan bayilerden ürünün alınması ileriye dönük bir şekilde müşterilerin daha kazançlı olmasını sağlar.? ifadelerini kullandı.
    Havaların geç ısınmasından dolayı klima satışlarının geçen sene daha erken zamanlarda arttığını kaydeden Demir, Ramazan ayının Temmuz?a denk gelmesi sebebiyle vatandaşların talebinin bu yönde arttığını söyledi. Klima satışlarının geçen yıla oranla yüzde 10-15 civarında arttığını dile getiren Demir, satışlardan memnun olduklarını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.